vrijdag 15 mei 2015

Vervolgpunt #135

Na een goede nacht en wederom een voedzaam ontbijt, kon ik om kwart over negen mijn eerste dagstempel halen en op pad.

Het begon koud. Het eerste uur liep ik met handschoenen aan tot verbazing van degenen die me inhaalden. Ach ja. De een beschermt zijn voeten door goede wandelsokken en schoenen, de ander beschermt zijn vingers.
Al snel herkende ik verschillende mensen van de eerste dag. Vriendengroepen, stelletjes, de vrouw met het hondje in haar rugzak, Pepijn met zijn grootouders, de man met al die emblemen van eerder gelopen evenementen, de vrouw van de dierenkliniek en de oude heer met zijn paraplu als wandelstok.
Al na vijf kilometer waren we bij Poolshoogte waar de eerste stempelpost was. Omdat ik vandaag geen verdere afspraken heb, besluit ik elke post er even bij te gaan zitten. Hier met koffie.

Het was een super leuke wandeldag vandaag. De route was erg afwisselend, door heel verschillende stukken natuur en langs mooie dorpshuizen met fantastische tuinen. Vanaf half twaalf kwam de zon er ook nog bij. Heerlijk.

Omdat ik me bijna een echte wandelaar begon te voelen, at ik bij de tweede stempelpost een vers groentensoepie. Dat schijn erbij te horen. Om op kracht te komen. Tuurlijk.
Ik had daar in die theetuin de beste plek van iedereen. De trui ging uit en ik zat met een deur in mijn rug en mijn snuit in de zon de boel te overzien.

Het kon me vandaag niet lang genoeg duren.

Na afloop bezocht ik in Assen drie kringloopwinkels, allemaal vlak bij elkaar. De laatste was een snoepje. Geweldig leuk om rond te lopen.
Met een boekje, in het zonnetje in de tuin van het B&B, en een pannenkoek in Borger sloot ik de dag af.

Oogjes dicht en snaveltjes toe.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten