maandag 25 mei 2015

Hoogtepunt #145

Hij had weer eens wat. Onze circus-kat.

Hij balanceert regelmatig over de rand van de schutting. Toen hij net buiten kwam, onwennig en wankel. Inmiddels als een volleerd koorddanser.

Nu het voorjaar is gaat het groen uitgroeien. Zo ook de klim-hortensia tegen de schutting. Waar deze nu boven de schutting uitkomt, vormt hij plots een blokkade. Een heuse wegversperring.

We zagen Sjors voor de blokkade twijfelen en broeden op een plan. Hij bedacht een fout plan, maar voerde het toch uit. Hij sprong namelijk zó de tuin van de buren in. Dat is de tuin waarvan wij weten en hij door schade en schande wijs geworden ook zou moeten weten, dat hij daar niet meer zelf uit kan komen.

Na een minuutje of tien hoorden we dan ook een klagelijk gemiauw. Hij riep om hulp.
Ik zag hem niet zo snel, maar hoorde zijn geluid van boven komen.


En ja hoor. Daar zat ie dan. Bovenop de kap van het zonnescherm.
Via het schuurdak was hij daar op geklommen, en richting ons huis geslopen. Daar stond hij nu heel dichtbij. Maar ook zodanig hoog dat hij zelf ook wel kon bedenken dat hij die sprong echt niet kon maken.

Terwijl Wim een trap ging halen, zette Sjors hem in zijn achteruit. Dat kan ie dus ook. Met vier poten achteruit schuifelen. Zo terug naar de schuur.

Uiteindelijk vond hij zijn weg terug naar het juiste huis. Weer wat geleerd!
En ik heb maar direct de hortensia gekortwiekt.


1 opmerking:

  1. Haha..mooie katten verhalen. Ik zit weer een in de trein. Vandaag bij een vriendin geweest in Buren Utrecht.
    Anita verzorgd 5 rode Kittens van 4 week oud. Tot ze straks geplaatst kunnen worden.
    Vandaag heb ik ze heerlijk geknuffeld en mezelf als klimpaal late gebruik. Het was een heerlijk ontspannen dag. En super leuk om die 5 jonge kameraden de wereld te zien ontdekken!

    BeantwoordenVerwijderen