woensdag 20 mei 2015

Overlegpunt #140


Daar zat ik weer. Ik had weer eens een afspraakje met de hematoloog.

Ze was er snel uit. Ze kan nog niet zonder me en wil nog eens met me afspreken.

Het gaat goed met de bloedplaatjes. De waarde was weer iets verder gestegen, nu naar 181. Daarentegen waren mijn witte bloedcellen weer aan de lage kant.
Maar dit is bij mij gebruikelijk, dat deze veel schommelt en vaak laag is. Eén van de kenmerken van mijn auto-immuunziekte.

Ze vindt het vervelend en jammer dat er nog geen definitieve diagnose is gesteld. Aangezien de verschijnselen die ik de laatste tijd aan mijn vinders had (gezwollen, witte verdikkingen, rode verkleuringen, rode kringvormige uitslag, droge huid), precies zo omschreven staan in de folder over SLE, zou ze graag willen dat de reumatoloog er eens naar kijkt.

Echter. Tot mijn grote vreugde zijn deze klachten die ik zo'n twee maanden had, nu op zijn retour. Zo heeft het naar mijn idee geen zin om te gaan. Ze kon ermee akkoord gaan, mits ik direct een afspraak bij de Poli Reumatologie zou maken als de plekken weer beter zichtbaar zijn. Met de opmerking erbij, dat als ik dan geen korte termijn afspraak zou krijgen, ik haar moest inschakelen, want dan zou zij het wel even gaan regelen.

Zo dan. Dat is duidelijke taal.

Voorlopig gaat ze me nog een jaar vervolgen, om in de gaten te houden of er nog een dip gaat komen in de plaatjes. Dit zou niet ongebruikelijk zijn. Over drie maanden bloedprikken en een belafspraak + over een half jaar bloedprikken en een poli afspraak. Mits ik tussendoor geen bloedneuzen, blauwe plekken of speldbloedinkjes constateer.

Even drie maanden pauze dus.

1 opmerking:

  1. Fijn om te horen!
    Waar wandelen al niet goed voor is ;-)

    BeantwoordenVerwijderen