Een tijdje terug zaten we aan tafel. We aten Chinees. We deden ons rondje hoe-was-het-op-school vandaag en babbelden over spieken via de telefoon, voor straf over moeten schrijven en gehaalde voldoendes.
Er werden grappen gemaakt, bekers melk ingeschonken, plannen gemaakt voor de volgende dag. Er was interesse in elkaar. We waren samen, het enige moment van de dag, soms in de week, dat we alle vier aan tafel zitten. En het was gezellig.
Later zei Jongste tegen me: "Weet je mama. Als iedereen een huis had zoals wij, dan denk ik dat er veel minder ruzie was in de wereld."
Ja. ik denk van ook.
Het punt is, niet iedereen heeft een 'huis zoals wij' in de wereld. Denk aan de huidige situatie in Nepal.
Maar ook niet eens in Nederland.
33.000 kinderen in Nederland leven in sombere opvangcentra. Soms zonder dat wij het weten, op een geheime locatie bij ons om de hoek, om hun veiligheid te garanderen. Vergeten kinderen van 0 tot 18 jaar, die mishandeld, misbruikt, verwaarloosd, verstoten en gevlucht zijn. Die opgroeien met minimale speelmogelijkheden. Ik vind dat dat niet kan.
Dit is niet hoe een (kinder)leven moet beginnen.
Verschil moet er zijn, zeggen ze wel eens. Maar dat is niet zo.
Verschil moet je maken.
De Stichting het Vergeten Kind geeft deze kinderen een kindvriendelijke leefomgeving waar ze kunnen spelen, bewegen en ontspannen. Zij bieden vrolijke activiteiten en evenementen, waardoor ze even weer gewoon kind kunnen zijn.
Voor deze stichting gaat mijn Maasland Loop Team Run4HappyKids proberen 300 potroosjes te verkopen.
De Maaslandloop is een initiatief vanuit Hardloopvereniging Thof Running uit naburig dorp Maasland. In de loop der jaren was er regelmatig deelgenomen aan estafettelopen zoals de Roparun, de IJsselmeerloop en Den Helder - Maastricht, maar in 2009 ontstond de wens naar 'iets anders'. Zo is deze recreatieve, laagdrempelige en kleinschalige non-stop estafetteloop ontstaan.
Dit jaar wordt hij op 12 en 13 juni voor de zevende keer georganiseerd. Volgens een beschrijving met routekaarten en / of GPS bestanden lopen we vanuit Maasland een hele mooie ongeveer 360 kilometer tellende Nederlandse route, die ons langs de Lek, Rijn, Merwede, Waal en natuurlijk de Maas voert. We starten op vrijdag rond 9.00 uur, lopen non-stop en dus dag en nacht door, en zullen de dag erna rond 16.00 uur op het feestterrein van Sport en Spel onthaald worden.
Er wordt een echte wedstrijd van gemaakt; mensen hebben het blijkbaar nodig om de beste en snelste te kunnen worden. Ons team heeft daar niet zoveel last van. Het gaat ons om het meedoen.
We zijn al enkele malen met de hele kluit bij elkaar geweest voor besprekingen. Want het is een hele organisatie. Ons team telt fietsers, kaartlezers, chauffeurs, een masseur en 10 lopers. Wij gaan om beurten, begeleid door een fietser / wegwijzer, één kilometer rennen. Dus gemiddeld rent iedereen 36 kilometer binnen zo'n 31 uur, terwijl we ons per busje steeds met de loper mee verplaatsen. Dag en nacht. Achter elkaar door.
Nou. Best een uitdaging, toch?
De Maaslandloop is ook een sponsorloop en heeft een thema: De Maaslandloop geeft kinderen hoop. Dat geeft aan dat de opbrengsten ten goede komen aan projecten en stichtingen voor kinderen, waarvoor onze bijdrage een wezenlijk verschil maakt.
Dit jaar is dus gekozen voor De Stichting het Vergeten Kind (klik voor meer info).
Ons inschrijfgeld hebben we allang verdiend met allerlei teamacties, maar we proberen nog iets meer af te dragen.
Als je ons wilt helpen kan dat. Door één of meer potroosjes van ons te kopen.
Voor 2,50 Euro heb je er eentje.
Ze kunnen binnen of buiten staan, maar kunnen niet tegen vorst. De roosjes hebben vorig jaar bewezen van heel goede kwaliteit te zijn. Ze komen in allerlei kleuren. Wit, licht en donker roze, rood en geel.
Wij mogen ze tegen inkoopsprijs kopen en de rest - 1,70 Euro per potroosje, gaat naar het goede doel. Op woensdag 6 mei worden ze afgeleverd, dus met moederdag kun je ze in huis hebben.
Wil je erover nadenken?
Heel erg dank je wel :-)
Ik doe mee!
BeantwoordenVerwijderenGroetjes Natasja