vrijdag 13 februari 2015

Geld-Inzamel-Punt #44


In de maand juni ga ik voor de tweede maal deelnemen aan De Maaslandloop. Een 360 kilometer lange estafetteloop door Nederland. Een uurtje of dertig zullen we onderweg zijn. Non stop. Dag en nacht.

Vorig jaar deed ik ook mee. Een gewéldige ervaring van een enorm leuk sportief evenement.

Jammer genoeg werd het overschaduwd door mijn ziekenhuisopname, drie dagen later. 
Er was geen tijd om na te genieten.

Dit jaar ben ik in de gelukkige omstandigheid dat ik het over kan doen.
Vorig jaar zat ik in een beginnersteam, dit jaar heeft een zeer ervaren team met overwegend snelle jongens me in hun team opgenomen. Opnieuw een hele uitdaging. 
Ook een richtpunt: half juni, een jaar later, wil ik terug zijn op mijn oude niveau. En ietsjes verder nog, want dit jaar zal mijn sportieve prestatie wat groter zijn in dit team. Vorig jaar zaten we met zes lopers in een busje, dit jaar maar met vijf. Dat betekent dat we de afstand met minder lopers afleggen en er per persoon vaker en daardoor méér gelopen moet worden. Daarbij rennen de andere vier lopers veel sneller hun kilometer en ben ik daardoor eerder weer aan de beurt voor míjn kilometer, waardoor mijn hersteltijd korter is.

Een uitdaging dus. Wél een hele leuke. Al mijn looptrainingen nu, zijn er op gebaseerd in juni fit genoeg te zijn.

Alle opbrengsten van de Maaslandloop zijn voor het goede doel, dit jaar de stichting 
"Het Vergeten Kind". Om als team deel te mogen nemen, moeten we 2100 euro inleggen. Om dit bij elkaar te sprokkelen voeren we allerlei acties. We hebben al oliebollen gebakken, wijn, chocomel en gluhwijn verkocht en boodschappen ingepakt bij een supermarkt.

Vandaag organiseerden we een dansfeest in Maasland. Het was gezellig. Gekletst, gedronken, bijgepraat, tegen de muziek in geschreeuwd, gelachen en gedanst.
Zij waren er ook. Een fijne avond dus.

1 opmerking: