zondag 19 juli 2015

Voorbereidingspunt #200

Het is niet onmogelijk om berichtjes via de Blogger-app te plaatsten. Wel is het een stuk lastiger en minder duidelijk. Eigenlijk leidt dat ding gewoon zijn eigen leven en ben je overgeleverd aan zijn nukken en grillen.

Zo lukt het bijvoorbeeld absoluut niet om tekst en foto's door elkaar te zetten. Dat wist  ik al. Wat ik nog niet wist is, dat er na het plaatsen van eerst alleen foto's, ik met geen mogelijkheid er meer tekst bij geplakt krijg. Daarom dan nu maar twee losse berichtjes. Eerst eentje met de plaatjes, daarna nog kort eentje met de praatjes.

Vakantie is hier spelletjestijd. Gisteravond rummykub, mens-erger-je-niet en yazzee. Vandaag monopoly en skipbo.

In de middag is het tijd voor het serieuzere werk. We vertrekken richting Nijmegen Centrum. In de stromende regen komen we bij de Wedren waar start en finish plaats gaan vinden. Daar vlakbij komen alle lopers vandaag en morgen hun startkaart ophalen. Het ziet er zwart van de mensen. Ondanks dat verloopt alles snel en vlekkeloos. Het is overzichtelijk waar je moet zijn en overal is aan gedacht. Er is zelfs een Print-tent voor hen die geen inschrijfbevestiging van huis mee hebben genomen. Regelen ze daar voor je, gratis en voor niks.
De rijen zijn lang en iederen zit elkaar in de weg met hun pluutjes. Maar de sfeer is uiterst relaxed en vriendelijk. Nog in de rij checken ze ieders ID en voor je het weet zit je pols klem in je startbandje. Die mag, kan en gaat er voorlopig niet meer af tot zaterdag.

Als ook de parkeerkaart voor de vier wandeldagen is geregeld, glijdt de stress van hem af. He hè,  dat is voor mekaar.
Tijd om even de toerist uit te hangen en een beetje rond te kuieren. We lopen naar de Waal en lopen onder de Waalbrug rond bij het cultureel terras De Kaaij. Heerlijk retro is het hier. Het terras wordt gevormd door afgedankte tafels en stoelen uit grootmoeders tijd.

Na de churro's en braadworsten zakken we af naar de camping. Alwaar de broers zij aan zij, bijna synchroom snurkend, een tukkie doen. Het regenen is gestopt en de zon laat zich af en toe weer even zien.
Morgen nog 1 rustdag voor de heren en dan moeten ze er vol tegenaan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten