dinsdag 14 juli 2015

Mazzel Punt #195

Picture it.
Aan het eind van wéér een hectische dag met veel onderweg zijn, staan we samen in de keuken het eten voor te bereiden.
Er klinkt een 'pling' vanaf een tablet en hij werpt er een blik op.

"Zo, je bent erbij", hoor ik hem zeggen.
Huh? Waarbij bedoel je?
"Dat weet ik ook niet, maar dat staat hier. Proficiat, je bent erbij!"



Dan schiet me te binnen dat er 's ochtends op FB een oproepje had gestaan. Als je mee wilde doen aan een geheel verzorgde gratis Annie Sloan workshop, moest je een PB sturen. Het bericht was al zo'n 35 minuten oud en aangezien de eerste vijf reacties zouden winnen, dacht ik geen kans meer te maken.
Nonchalant stuurde ik toch een heel kort berichtje, omdat ik dit een sympathieke manier van meedoen vond. Ik ben geen liefhebber van de 'like en deel acties', dus die sla ik altijd over.



Et voila, ik was erbij. Maar wáárbij eigenlijk? Ik had geen idee wanneer en waar het was.

Inmiddels begon Oudste al driftig te googelen en kort daarna zakte hij weg in een lachstuip.
"Het is in België mam!" Amaai!



Omdat het paste in mijn agenda en ik enthousiast ben over de krijtverf van Annie Sloan, besloot ik te gaan.

Na wat internet-onderzoek heb ik inmiddels een grenen tweedeurskast ermee behandeld en onlangs ook onze eet- en salontafel. Het resultaat is naar mijn zin.
Een workshop met achtergrond informatie en adviezen is reuze handig, met het oog op allerlei kringloop projectjes die ik nog in gedachte heb.



Na twee uur en een kwartier had ik Antwerpen en de Kennedytunnel getrotseerd en was ik ruim een uur te vroeg op de plaats van bestemming.

Tijd voor een ommetje dus. De GPS bracht me onder andere naar een Grot van Lourdes, waar een leuke cache verstopt lag.



Uiteindelijk stapte ik om tien voor twee Vintage and Wood, de winkel van Patrick en Nancy binnen.



Hier kun je opgeknapte meubeltjes kopen, workshops volgen en de Annie Sloan verf bemachtigen. Zij zijn groothandel voor België, waar op dit moment dertien verkooppunten zijn.
In Nederland hebben ze de verf al langer ontdekt en omarmd, waar hier zijn al vijftig verkooppunten actief.



Toen de hoofdredacteur van het tijdschrift en de fotograaf aanwezig waren, kon de workshop beginnen.



Aan de hand van een klein voorwerp, een hartvormig opbergdoosje, konden we kennismaken met de materialen en gebruiksmogelijkheden en technieken van de Annie Sloan-producten.



We verfden, craqueleerden en decoupeerden er op los. 
Alles werd intussen gefotografeerd. Omdat er straks een reportage in het herfstnummer komt te staan, moest onze kleding daar op aangepast zijn. Achteraf gezien had ik beter mijn nagels kunnen lakken en sieraden om kunnen doen.




Ik was in goed gezelschap.
Mijn Nederlandse metgezel heeft een mooi Bed & Breakfast in de buurt van Sneek. Zij was zo'n vier uur onderweg geweest om hier te komen. Van de Belgische madammekes had er één een decoratieve winkel met vooral houtgerichte producten, één een handel en winkel in brocante spullen en de ander was een creatief Hoofd Opleidingen.



Wat een aardige mensen allemaal. We werden ook enorm goed verzorgd, met koffie / thee, water, chocola, bubbels en taart.




In het najaar kun je me dus waarschijnlijk op TV voorbij zien komen bij The Voice of Holland én in het tijdschrift Decoreren Landelijke Stijl. 


Hoe leuk dat is, moet ik nog even afwachten.......



Thuis kan ik aan de slag. Mijn volgende project is het verven van houten eettafelstoelen. Omdat de heren hier in huis het wit dat ik mooi vind maar wit vinden, krijgen de stoelen elk hun eigen kleur. Het zal mij benieuwen hoe het wordt.



Wordt vervolgd dus.

3 opmerkingen:

  1. Wat leuk zo'n dagje! Ik kende de verf niet. Vind het altijd super gaaf dat soort technieken, maar om een of andere reden doe ik het zelf nooit. Ben benieuwd naar je stoelen straks!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het is echt mooie en goede krijtverf. Maar vooral ook zo fijn omdat het verf voor luie mensen is :-).
    Je hoeft niet voor te behandelen (lees: schuren). Even schoonmaken / ontvetten is voldoende. Het kan over elke ondergrond. En het droogt heel snel. Binnen een uur is het overschilderbaar.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Leuk Diana die krijtverf kende ik ook niet wij Thijs heeft ook alles met krijtverf gedaan maar van Mia Colore, het is heel fijn werken. Leuk zo'n workshop, mazzelaar je hebt voorlopig nog wat te doen.

      Verwijderen