maandag 6 juli 2015

Studie Punt #187

Langzaam loopt ook zijn schooljaar ten einde. Het eerste jaar op het Voortgezet Onderwijs zit er zo goed als op.

De huiswerk- en toets-pauze is ingegaan. Wat een rust en heerlijkheid.

Voor vandaag stond met school een uitje naar Walibi op het programma. Hij keek er al wéken naar uit. Gek is hij op dit soort attractieparken. Wat hem betreft gaat hij elke week. In spelvorm maakt hij ze na en verzint de gekste attracties.

Zijn durf wordt met het jaar groter. Waar hij eerst de achtbanen nog oversloeg, werden dat later alleen de over-de-kop-dingen die hij vermeed.

Hij had er een studie van gemaakt. Urenlang bekeek hij You Tube filmpjes van wat er allemaal te zien en te doen was. Alles wat bewoog heeft hij bekeken en in zich opgeslagen. De namen en park plattegrond kende hij uit zijn hoofd. Hij wist dus waar wat zat, welke bij elkaar lagen en had allerlei routes paraat.

Gut, hij had zo'n zin.
Toen hij op stond, was hij nerveus. Had hij wel genoeg durf en moed gespaard om uit te voeren wat hij zo graag wilde: op zijn kop gaan.



Ik bracht ze weg en was de hele dag met mijn hoofd bij hem. 



Hopend dat het een gave dag zou worden en geen teleurstelling.



Om kwart voor acht stapte hij weer binnen. Met een heel blij gezicht, veel verhalen en een overwinning op zichzelf behaald. Op zijn kop. Kurkentrekkers. Hij deed het en vond het ge-wel-dig!

Dat You Tube nog meer oplevert, toverde hij uit zijn tas.



Kapitein Kip. Voor mij.

Hij heeft eindeloos filmpjes gekeken van die gast die zich heeft gespecialiseerd in grijpmachines op de kermis. Alle tips en trucks nam hij in zich op en voila. Bij de tweede keer was het gelijk raak.


"Om al je verjaardagen die ik vergeten ben goed te maken. Het is dan wel van je eigen geld, maar hij is voor jou. En ik heb winst gemaakt. Ik had er nu eenmaal al 4 Euro in gedaan, dus moest het opmaken. Maar in het winkeltje daar, kostte hij 9,95, dus.........pure winst mam."

Tja. Spreek dat dan maar eens tegen. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten