dinsdag 12 april 2016

Wat een spanning!

Er gebeuren veel spannende dingen deze week.

Deze loting was er ook zo ééntje.

Hij wil ontzettend graag dit jaar wéér de Nijmeegse Vierdaagse lopen. 
Vanwege het evenement op zich, maar óók wel een beetje omdat dit een jubileumjaar is. Het wordt namelijk de honderdste editie.


Hij is niet de enige die dit graag wil, om diezelfde redenen. Vanwege het jubileum mogen er dit jaar iets meer mensen meedoen en kan er ook ingeschreven worden voor de vijfenvijftig-kilometer-afstand. De inschrijflimiet van vijftigduizend werd dan ook ruim overschreden. Het werden er 55.120. Hij heeft het zien gebeuren, want elke dag nam hij een kijkje op de site om te zien wat de stand van de dag was. Er moet dus flink geschrapt worden en dat gebeurt volgens strikte procedures. 

Voorrang krijgen de mensen die tijdens de afgelopen zes jaren, de 4Daagse vier keer hebben uitgelopen. Zij zijn verzekerd van deelname. Hij heeft hem acht keer uitgelopen. Maar slechts drie daarvan tijdens de laatste zes jaar. Zijn eerste vijf keer liep hij in zijn jonge jaren.


Hij verkeerde dus lang in onzekerheid. Op acht april zou de loting zijn. Zijn voordeel was, dat het een gewogen loting zou worden. Dat wil zeggen dat iedereen een lootje in de pot kreeg, maar omdat hij hem in totaal acht keer heeft uitgelopen, kreeg hij acht lootjes in de pot. En zijn broer zelfs tien.

Gut, wat was hij nerveus de afgelopen week. Hij maakte een goede kans, maar stel dat het niet zou lukken. Of bij één van de broers wel, en bij de ander niet.

Terwijl hij in de Sparta-bus op weg naar Helmond zat - ook al zo'n spannend ding - plofte het verlossende mailtje in onze emailbox.


Gelukt. Ingeloot. En broer ook. Pfff........

Negentien juli staat dik gedrukt in de agenda. Hij komt er weer aan!

1 opmerking:

  1. Ik moest nog aan hem denken toen ik hoorde over de loting. Fijn dat het gelukt is!

    BeantwoordenVerwijderen