donderdag 3 december 2015

Waterpunt #337

Wij hebben iets gemeen met Koning Willem Alexander. Ja, echt. Beiden hebben we een relatie met Watermanagement.

In mei 1999 kregen we een opbouw op ons huis. Ongevraagd werd daar een partij regenwater bij geleverd. Die doordat het open dak niet goed was afgedekt, zo onze hele slaapverdieping onder water zette.

In december 2003 hadden we lekkage in een slaapkamer ten gevolge van broddelwerk tijdens de bouw.

In februari 2007 hadden we lekkage in de schuur.

Met Pasen 2011 komt er volop water uit het lichtpunt in het toilet, de voorpui, langs het woonkamerplafond en staat de koof in de slaapkamer van Jongste ook vol water. Er bleek een waterleiding in de badkamervloer lek.

Afijn. Klus gefikst, maar naar later bleek was tijdens deze reparatie één waterafvoer-aansluiting wat slordig uitgevoerd.

Gevolg: in december 2011 liep het water opnieuw langs het plafond in de woonkamer naar beneden en waren de vloeren van twee slaapkamers volledig nat. Het kostte ons bijna geheel 2012 om de oorzaak te achterhalen en alle schade te (laten) herstellen.

In de bijna twintig jaar dat we hier wonen hadden we regelmatig kleine lekkages ten gevolge van kapotte verwarmingsleidingen, maar die tel ik al niet eens meer mee.

Afgelopen weekend nog maakte ik een rekening van vierhonderd euro over aan de buren, omdat er iets gemaakt moest worden aan onze gezamenlijke buitenafvoer. Zij hadden lekkageklachten waardoor dit nodig was.

En nu? Van een klus komt een klus zeggen ze wel eens.
Bijna was de zijkamer opgeknapt. Hij legt de laatste hand aan het laminaat. Ook in de vaste kastenwand aldaar moet het komen. De grondplaat lag al klaar.

Toen zagen we daarop een natte plek.


Even weghalen dan maar.


WAAR KOMT DÀT NOU WEER VANDAAN?!?

Dus op een krukje geklommen. De bovenste planken van de kast leeg gehaald. En ja hoor.


Stront aan de knikker. Alweer!


Gisteren klom de loodgieter tegen de opbouw aan, om te achterhalen waar het probleem zit.

Wat denk je? Hij kan niets vinden. Dus daar gaan we weer. Een nieuwe zoektocht-naar-waar-dat-water-toch-vandaan-komt.

SNOTVER. Zou het daardoor komen dat ik niet van zwembaden hou?

1 opmerking:

  1. Nee! Niet weer.... Pfff snap dat je er goed de balen van hebt! Succes. Hoop dat snel de oorzaak gevonden wordt dit keer.
    Liefs, Renske

    BeantwoordenVerwijderen