donderdag 13 augustus 2015

Afsluitpunt #225

Gisteren leerden we een les.
Vandaag besloten we weer 'gewoon' samen de bunker en broeikas uit te vluchten.

We maakten ons voorlopig laatste Sauerlandrondje.
Drieeneenhalf uur en elf kilometers waren we onderweg. Godsamme, wat was het weer warm. Zweten als twee ottertjes deden we.

Het was opnieuw avontuurlijk. Je hoeft niet naar Afrika op safari om The Big Five te kunnen zien.

1. Buizerds. Rondjes circelend boven onze hoofden, in de hoop dat we door de oplopende temperaturen zouden veranderen in stil liggende lekkere hapjes.
2. Een hert. Bukkend voor een verstopte cache, hoorden we geritsel naast ons. Op zo'n tien meter afstand sprong hij uit het bos en huppelde het veld over. WAUW!
3. Een veldmuis. Rende voor me uit, tot hij een holletje vond waar hij snel indook.
4. Een reuze libelle-achtige. Geen idee wat het precies was, maar nog nooit eerder gezien.
5. Vlinders. In allerlei kleuren en groottes.
En dan tellen we de dode haas niet eens mee. Die lag er al een hele poos, zodat zijn wervelkolom - ontdaan van alle spieren en huid - goed zichtbaar was.

Even dachten we dat we binnenkort in de krant zouden komen te staan. Met boven het artikel de kop "Stel dagenlang vast in het Wilde Dierenbos."
Op enig moment moesten we vijftig meter van het pad af, recht het bos in. Daar liep een klein smal paadje. Toen we gevonden hadden waar we naar op zoek waren, en we ons omdraaiden, was ineens het kleine smalle paadje weg. Geen flauw idee waar we er weer uit moesten. Alle kanten geprobeerd, maar nergens herkenning. Onder de bomen geen GPS bereik en dus geen hulp van digitale routekaarten. Je zou van minder in paniek kunnen raken.
Door logisch denken en systematisch te werk gaan, vonden  we nog steeds niet het paadje, maar wel omgezaagde bomen. Daarvandaan uiteindelijk ook een pad. Niet HET pad. Geen idee waar we waren, maar door les 1 uit de Jungle Bijbel trouw te blijven - blijf ALTIJD op de paden - kwamen we uiteindelijk weer terug op bekend terrein.
Gek genoeg vond ik dit deel van de wandeling het leukst van deze dag.

Uiteindelijk vonden we tien caches en ook de bonus. Daar bovenop de berg maakten we dan ook onze laatste vakantiefoto.

Morgen dalen we af. Weg van het huisje op de berg. Het is mooi geweest.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten