vrijdag 17 april 2015

Geldinzamelpunt #107

Als je hier af en toe meeleest, is het je vast niet ontgaan. In juni ga ik meedoen aan de Maaslandloop. Een ruim 360 kilometer lange estafetteloop door Nederland.



Om je daar zo'n 30 uur, een dag-nacht-dag te barsten te rennen en fietsen, moeten we als team een flink geldbedrag inleggen. Geld dat ten goede komt aan de Stichting Het Vergeten kind

Vanaf december organiseerden we al diverse acties om zoveel mogelijk geld bij elkaar te schrapen. Mensen in en om Maasland blijken vrijgevig. Omdat delen fijner voelt dan zelf houden.

Vandaag daagden we de Maaslandse jeugd uit om zich in het zweet te rennen, voor kinderen die in sobere opvangcentra wonen, met minimale speelmogelijkheden. 


~ Foto gemaakt door teamlid Bart Makkinga ~

We organiseerden de Mini Maaslandloop. Zo'n 105 basisschoolleerlingen meldden zich na schooltijd op het terrein van de voetbalvereniging. 



Om het hoofdveld was een loopronde van 400 meter uitgezet, te beginnen onder de startvlag. De tijdklok ernaast.


~ Foto gemaakt door teamlid Bart ~

In drie startgroepen liepen deze leerlingen van de groepen 6, 7 en 8 vrijwillig zo'n tien tot twaalf minuten zoveel mogelijk rondes om het veld. Vooraf hadden zij hun eigen sponsors geronseld. Hoe meer rondes, hoe meer geld.



Ieder teamlid had zo zijn taak. Ik denk niet dat ik de belangrijkste had, wel de gevaarlijkste.


~ Foto gemaakt door teamlid Bart ~

Ik stond héél dicht bij de snoepjes.



De sfeer was goed, de inzet enorm en de uiteindelijke opbrengst verbluffend. 
Drie-en-twintig-honderd euro hebben ze met zijn 105-en bij elkaar gelopen. 

Chapeau! en heel veel dank, namens Run4HappyKids en Het Vergeten kind.

2 opmerkingen: