zondag 1 januari 2017

Eindejaarsgroet

De papieren kerst- en nieuwjaarskaart sterft uit. We merken het thuis, maar dit jaar was het ook tijdens mijn werk goed zichtbaar. Het brengt wat drukte met zich mee, maar niet te vergelijken met zo'n tien jaar geleden.

Laten we eerlijk zijn, het is ook een kostbaar grapje. De kaart zelf niet eens. Want ze liggen voor prijzen in de winkel, waarvoor ik denk dat alleen de envelop al duurder is. Maar de zegels die je er op moet plakken...............dat loopt op. De speciale kerstzegels worden aangeprezen, maar het prijsvoordeel dat er op zit, is minimaal. Wat ze wél slim doen, is er een cadeautje aan koppelen, wanneer je twee of meer velletjes koopt. Er zijn namelijk altijd wel oenen die daar gevoelig voor zijn en meer kopen dan ze werkelijk nodig hebben.


Ik beken. Ik deed dat. Omdat ik de krijtstiften zo leuk vond die erbij zaten. Die ik vervolgens, ondanks mijn plannen om er een leuke raamtekening mee te maken, helemaal niet gebruikt heb. 


Daarbij heb ik meer dan de helft van de door ons verstuurde post zelf rond gebracht. Zoals elk jaar. Gewoon, omdat dit snel verdiend is en we van al die uitgespaarde euro's weer andere leuke dingen kunnen doen. De post voor verder weg, gaf ik een kerstzegel mee. 
Van het verleden en eerverleden jaar. Dat wil zeggen dat ik nu dus twee velletjes van dit jaar ongebruikt heb liggen. Wie wil me volgend jaar eraan herinneren dat ik dit bericht even herlees? Zodat ik me niet met een één of ander lekkermakertje wéér laat verleiden tot het kopen van nieuwe kerstzegels?

Waarom ik toch eindejaarspost verstuur? Omdat het in mijn systeem is gaan zitten, om er elk jaar zelf eentje te maken. Ik beleef plezier aan het bedenken en uitvoeren er van. 
Ik geniet ervan als ze bij de printservice vandaan komen en ik dat hele stapeltje voor me zie liggen. 


Ik ben en blijf een amateur, maar ben steeds weer blij als het gelukt is. En de goedkeuring van mijn mannen krijgt. Dit jaar opnieuw zonder foto's, maar toch met een persoonlijk tintje. Al tekenend flanste ik hem op papier.

De dertiende op rij. De vorige twaalf kun je hier nog eens terugzien.


Iedereen bedankt voor de post die we terugkregen, want papieren post - voor welke gelegenheid dan ook - blijft voor mij een feestje om te krijgen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten