woensdag 31 juli 2019

Raar maar waar

Vorige maand maakte ik een blog  *klik , over de scholeksters bij ons achter. 

Eén van de reacties die ik daarop kreeg was van iemand die nooit een scholekster in de bewoonde wereld had gezien.

Een ander van een buurtgenoot en vogelvriend, die ze vlakbij in de bedrijvenbuurt regelmatig zag. Ik herkende die locatie, want ik zag en hoorde ze daar ook wel eens op een dak zitten.

Vanmiddag spotte ik iets aparts. Althans, ik had het nooit eerder gezien. 

Ik reed over die weg, langs de bedrijven, richting de oprit van de snelweg. En echt, dat is best een drukke weg. Met veel verkeer.


En wie liepen daar op het gemakkie naar wormen te zoeken? 

Twintig minuten later had ik mijn taxiklant - Jongste zoon - afgeleverd en besloot ik niet de korte weg terug te nemen, maar die weg langs de bedrijven. Gewoon, omdat ik nieuwsgierig was of ze er nog waren. En omdat ik twijfelde aan mijn waarnemingsvermogen.


Maar ja hoor. Ze liepen er nog steeds. Rustig overstekend van grasstrook naar grasstrook, over het asfalt en weer terug. Ik stopte de auto op het secundaire weggetje, draaide mijn raampje open en nog bleven ze zitten. 


Jammer dat ik alleen een smartphone bij me had. Maarre...hoezo niet in de bewoonde wereld? 

5 opmerkingen:

  1. Dank je wel voor je aardige opmerking op mijn blog. Altijd leuk.
    Scholeksters; ik ga er eens op letten of ik ze zie. Vroeger zag je hier ook geen meeuwen of aalscholvers maar nu stikt het er van. Ik vind het leuk op nu op te letten of ik dus scholeksters zie. fijne dag.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Misschien kun je eens een geluidsfragment luisteren. Ik hoor de scholekster namelijk altijd eerder dan dat ik hem zie. Hij maakt een heel specifiek geluid.

      Verwijderen
  2. Wat leuk om die zo tegen te komen en dat ze zich lieten fotograferen!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja, dat vond ik ook bijzonder, dat ze gewoon bleven zitten...

      Verwijderen
  3. Op mijn route richting het Betuwse Echteld zie ik ze ook vaak scharrelen langs de weg gelegen tussen de dijk van het Amsterdam Rijnkanaal en het bedrijventerrein. Altijd weer leuk.

    BeantwoordenVerwijderen