zondag 30 september 2018

Een prinsheerlijke dag

Eens in de zoveel tijd arrangeren we een meeting met de Augustus '99 Club. Het is inmiddels een clubje van 4. Na ons laatste etentje bedachten we dat we dit keer iets actievers met elkaar wilden doen.

Best lang geleden zetten we deze dag vast in onze agenda's. Wat hadden we een mazzel, want het bleek een fantastische wandel- nazomerdag.


Om half elf was iedereen, zoals afgesproken, present op de parkeerplaats van Buren. Het Betuwse vestingstadje waar in 1551 prins Willem van Oranje trouwde met Anna van Buren.  Het stadje Buren waar onze koning zijn schuilnaam tijdens zijn Elfstedentocht aan ontleende. Je weet wel, W. A. van Buren. 


Gelukkig had de bakker van De Prins zijn werk al gedaan en stonden er heerlijke fruitschuitjes op ons te wachten. Om kwart voor elf waren we dan ook de eerste gasten op hun leuke terras aan de waterkant.


Hiervandaan begon onze wandeltocht het Errekomsepad. Een klompenpad. Langs oneindig veel appel-, peren- en druivenbomen. We moesten steeds goed zoeken naar de markeringspunten in de vorm van klompenstickers, maar samen met de kaart in de app kwamen we er wel uit.


Zo'n dertien en een halve kilometers later streken we op hetzelfde, inmiddels volle terras, neer om ons tegoed te doen aan een prima lunch. Met blozende wangen en een wat-een-fijne-het-voelt-als-een-vakantiedag-gevoel.


Een bonus was de ontdekking van Camping De Karekiet. Eentje om te onthouden, voor als ik later groot ben.

Meiden, bedankt!


4 opmerkingen:

  1. Lijkt mij een leuke wandeling.
    Jullie hebben het inderdaad getroffen met het weer.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het was een top dag! Eentje voor 'in de boeken'. Jij hebt de camping al gegoogeld, dan ga ik die link ook op slaan. Het was inderdaad een camping om te onthouden.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik begreep ook dat niet voor de hele camping een Natuurkampeerkaart nodig is, maar alleen op een bepaald gedeelte van de camping.

      Verwijderen