zaterdag 8 september 2018

Van zooi naar mooi - hardlopen met de Rotterdam Running Crew

29 augustus 2018


Nu de zomer weer ten einde loopt, ging de Rotterdam Running Crew weer van start. Natuurlijk was ik er weer bij. 

Rennen wil ik tóch. En rennen in een andere omgeving, in ander gezelschap, doe ik nu eenmaal graag. We waren met een kwartet dit keer.

De start- en finishlocatie waren bij Stadsbeheer / Schone Stad op het Kleinpolderplein. Vroeguh de Roteb genoemd. Waarbij Roteb een afkorting was voor Reiniging, Ontsmetting, Transport En Brandweer.

Nu is dit dé locatie van Rotterdam, van waaruit de stad schoongehouden wordt. 
En grondstoffen ingezameld worden. Rotterdam wil voorop lopen in de circulaire economie en in 2050 volledig afvalvrij zijn. Juist in deze tijd is het belangrijk dat we allemaal meer stilstaan bij afval. Want afval dat is goud waard. Of op z'n Rotterdams: Zooi is mooi. 


Dat was dan ook het thema van deze dag. 



We kozen voor de langste afstand - 9 kilometer - en het langzaamste snelheidsvlaggetje - 6.45 minuut per kilometer.


Doordat de opkomst vanavond een stuk minder was dan wij gewend zijn, was ons vlag-groepje maar een kleintje. En waarom weet ik niet, maar de meneer met het vlaggetje wilde graag iets eerder thuis zijn. Uiteindelijk renden we dus met een gemiddelde snelheid van 6.19 per kilometer over het parcours.

Het goede nieuws was dat dit prima ging en ik heerlijk heb gelopen.


Afsluitend hebben we nog even de traditionele selfies gemaakt. Ook die bij de Gouden Vuilniswagen met in grote letters 'Goudtransport' erop. Er rijden er momenteel twee van door Rotterdam om afval op te halen. Ze moeten de Rotterdammers bewuster maken van het feit dat vuil veel geld waard is.


Voor mij was dit hardloop uurtje goud waard.


1 opmerking:

  1. Rotterdam en jij zijn goed bezig! En wat een gemiddelde tijd. Dat doe ik je niet na. Hooguit een minuut maar dan wordt het puffen...

    BeantwoordenVerwijderen