zondag 5 augustus 2018

Verkeerspark



“Kunnen we niet een kijkje nemen bij het terrein van het Verkeerspark in Assen?”

~ Foto van internet, van de oude situatie ~

In de jaren 2005 tot en met 2008 hebben we hier heel wat leuke uren doorgebracht. 
Soms koud, guur en vochtig. Want we waren er in de herfst. Soms met-zonder-jas-weer.

~ 2008 ~

Met de legendarische hoofdagent Jan van Dijk. Het eindeloos patat eten, ijsjes snoepen en koffie met cake naar binnen schrokken. Omdat het bij de prijs inbegrepen was. 
Het allereerst all-you-can-eat restaurant dat wij kenden.

~ Helaas niet zo'n scherpe foto ~

Het beeld van Jongste in 2005 staat ons nog op het netvlies. Twee jaar en hij wilde ook persé op de kartbaan. Hij lag gestrekt in die kart, zodat hij met zijn teentjes toch bij het gaspedaal kon en met zijn oogjes nog net over het stuur op de baan kon kijken. En hij ging hárd! Ik ben op een gegeven moment gestopt met kijken omdat ik vreesde dat dit niet goed ging aflopen. Maar dat liep het wel. Het jong zat vol durf en bravoure en croste gewoon zonder brokken die baan over.

~2006 ~

Afijn. Bij dat park – of eigenlijk de restanten ervan – gingen we een kijkje nemen.

Op deze plek, De Haar, werd het park ooit in 1988 geopend. Daar konden kinderen een eigen rijbewijs halen en onder andere rijden in trapauto’s. Er was een ruim kilometer lang parcours voor. In 2005 werd het uitgeroepen tot populairste schoolreis-bestemming van Groningen en Drenthe.


Wegens tegenvallende bezoekersaantallen ging het park in 2014 niet meer open voor publiek. De eigenaar had twee jaar geprobeerd het te verkopen. Uiteindelijk is alleen de inboedel verkocht. In mei 2016 is het concept verkocht en in april 2017 kreeg het verkeerspark een nieuwe plek in een attractiepark in Appelscha.

Ik dwaal af. Waar was ik?


De aanblik van het terrein was vrij troosteloos. Desastreus. Spooky. Géén hekken er om heen, dus stonden we al met één been binnen met de bedoeling er eens rond te gaan snuffelen.

~ foto van internet ~

Helaas stak een surveillance politiewagen daar een stokje voor. Die had onze auto gespot en kwam een kijkje nemen. Er wordt nogal eens koper gejat, dus hij wilde weten of wij potentiele jatmozen waren. Nee, dat niet. 

Maar hier eindigde wel ons avontuur dat nog niet eens echt begonnen was.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten