maandag 27 juni 2016

Bob de Bouwer

Vocht in huis is bij ons een bekend probleem. Veel van de problemen zijn in de loop der tijd opgelost. Eentje bleef bestaan. Als sinds de plaatsing van de opbouw - onze bovenste verdieping - in negentienhonderdennegenennegentig, hebben we aan de voorkant klachten. Bij regen onder een bepaalde hoek, ontstaan er binnen natte plekken. Naar alle waarschijnlijkheid een constructiefout(je).

Vooral híj was dat heel erg enorm verschrikkelijk ZAT. Tel daarbij op dat hij het hout aan de buitenkant nooit mooi heeft gevonden én dat verschillende planken aan het loslaten zijn. 
Dat samen heeft ons doen besluiten de buitenkant te laten ontmantelen en opnieuw bekleden met keralit - een kunststof gevelbekleding.



Vanmorgen zijn ze begonnen. Onze enige echte überbetrouwbare en deskundige René, zijn Maaslandse compagnon in zaken kunststof en een Mavo scholier die bij ons de hele week zijn maatschappelijke stage komt lopen.


~ foto gemaakt door Rene ~

Die heeft mazzel zeg. Vanochtend stond hij bibberend op de stoep met best een dun jasje aan. Halverwege de dag was hij straal verzopen, want het heeft hier nogal geregend. Want dat hoort bij ons. Toen de dakopbouw ooit geplaatst werd, regende het ook nogal behoorlijk en is de hele middenverdieping onder water gelopen. Aldus. Wij hebben wat met en vooral tégen (regen)water.


~ foto gemaakt door Rene ~

Ik dacht héél even dat we een dak barbecue gingen krijgen. Maar de partytent had als functie om het gereedschap droog te houden.

We hebben veel bekijks. Iedereen is nieuwsgierig wat er gebeuren gaat.
"Heb je lekkage dan"?
"Ja, wanneer niet?"



Dag één zit er op. Uit alle ramen aan de straatkant kijk ik nu tegen een stelling aan.

Er staat een container voor de deur en het huis is in- en overgenomen.



De stellingonderdelen die over zijn, liggen in de tuin.



Gereedschap ligt te drogen in de slaapkamer.



Alwaar ook iets positiefs te melden valt. De schommelstoel rechts in beeld, is namelijk plots leeg, waar hij vanmorgen nog torenhoog vol lag met kleding van hem. 

Ik ben benieuwd waar in huis ik die stapel - weggemoffeld - tegen ga komen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten