woensdag 1 juni 2016

Wederopbouwdag

woensdag 18 mei 2016


In 2016 viert Rotterdam vijfenzeventig jaar wederopbouw met een culturele manifestatie. Hiermee vieren ze de stad van nu én kijken ze vooruit. 'Rotterdam viert de stad'.

Er zijn veel activiteiten aan gekoppeld. Eén daarvan was een gratis hardloopevenement. 'Mijn eigen' Rotterdam Running Crew organiseerde deze speciale run en uiteraard waren wij daar bij.





In tegenstelling tot de vaste runs had deze editie maar 1 afstand. 

Een afstand van 12 kilometer langs een aantal verlichte gezichten uit de stadsexpositie Head Lights, waarmee de wederopbouw van de stad wordt gemarkeerd.



Ook zou de route langs enkele highlights van de manifestatie voeren, waaronder over de versierde Erasmusbrug en langs de Bijenkorf en de Bibliotheek.



De route zou starten en finishen op het Schouwburgplein bij het beeld van De Nieuwe Rotterdammer, het symbool voor de culturele manifestatie. Deze zogenoemde ‘Megapeuter’ symboliseert vernieuwing en toont dat je in deze stad altijd weer opnieuw kunt beginnen. Net zoals de stad zelf ooit vanaf nul weer is opgebouwd.



Tegelijkertijd was er nóg een jubileumfeestje. Deze dag, de achttiende mei, bestond De Doelen precies vijftig jaar. Daarom componeerde Toek Numan speciaal voor De Doelen een licht, pakkend en ritmisch lied, genaamd Running Concerto. Als muzikale warming up oefenden we dit samen met hem. Zingen, klappen, stampen, springen en dan allemaal tegelijk. Niet te doen natuurlijk en ook wel hilarisch, want het was een lied van niks. Maar ja, wat kun je verwachten als een paar duizend man dit binnen een paar minuten in moeten studeren.



Uiteindelijk hebben we rond negen uur, met elkaar De Doelen feestelijk toegezongen via een mini-concert. Onder leiding van dirigent Eric Robillard en met muzikale begeleiding van de Euroband.




Daarna zochten we allemaal een ballonnetje op om te volgen. Op deze manier werden er tempogroepen gevormd. Mijn voet liet niet toe dat ik mijn gebruikelijk snelheid zou aanhouden, dus ik koos de laatste groep. Gewoon rustig mee hobbelen en genieten onderweg.


Het is een prachtig gezicht, daar op het Schouwburgplein. Als er een kleur is die aan de stad Rotterdam verbonden is, dan is het wel de kleur groen. 


Daarom had de organisatie gevraagd om in een groen shirt te komen. Er werd goed gehoor aan gegeven. Een ode aan de stad.


Vlak voor vertrek gingen de fakkels in de fik.



Tijd om te gaan.

Vanaf De Doelen, gingen we over de trappen van en dwars door de Koopgoot, langs de Markthal, de Laurenskerk en de Kubuswoningen.


Via de Oude Haven bestegen we de Willemsbrug.


Daarna renden we, terwijl de duisternis langzaam inviel, over het Noordereiland.



Via de Erasmusbrug kwamen we weer aan de overkant van de Nieuwe Maas.


We renden langs de Spido en het Wereldmuseum.



En daarna via de Veerhaven voorbij de Euromast en het Erasmusziekenhuis.



Uiteindelijk renden we via de Kunsthal, dwars door het Museumpar, langs het Boymans van Beuningen en de Nieuwe Binnenweg weer terug naar het Schouwburgplein.


 Het was opnieuw ontzettend leuk.



Terug in de parkeergarage maakten we nog even een plaatje van het trio waarmee we ballon acht hebben gevolgd.


  
De volgende dag stonden we op de voorpagina van het AD.



Als je goed kijkt, zie je het ook.





1 opmerking:

  1. Gevonden hoor,komt door het shirtje en de zwarte lange mouwen ,je haar en de roze schoentjes.

    BeantwoordenVerwijderen