maandag 1 februari 2016

Wat is vriendschap?

maandag 18 januari 2016

Vriendschap is samen praten, samen luisteren, samen lachen, samen delen en samen doen.

Best een knappe samenvatting, al zeg ik het zelf.

Vriendschap is haar steunen, in de zoektocht naar inzicht, antwoorden, oplossingen, handvaten en acceptatie. Zelfs als we daarvoor op maandagochtend vroeg naar Ede of was het Epe - 'moeten'. 


Er moet natuurlijk helemaal niets, maar als zij twijfelachtig en onzeker hardop denkt of ze daar wel aan moet beginnen, want het is wel he-le-maal in Epe - of was het Ede - dan brult Vriendschap in koor "Wij gaan gewoon mee!"
Een dagje uit is tenslotte een dagje uit. Elk excuus om niet te hoeven stofzuigen, strijken en over het eten van vanavond na te hoeven denken, grijp ik met twee handen aan.

Dan krijg je dit:



Wanneer je dan de gezochte locatie benaderd en elkaar vertwijfeld aankijkt "Is dit het?", klaart het de lucht als de één na de andere flauwe grap door de auto schalt.


Vriendschap is het voor elkaar krijgen om haar de auto uit te laten stappen met vochtige ogen en een grote grijns, zodat het voor haar toch een beetje minder spannend voelt.

Vriendschap is ook, terwijl zij bij Dokter Rossi op de stoep staat, dit hikkend van de lach stiekem vastleggen en overleggen in welke afvalcontainer we zullen gaan zitten voor het vervolg van de fotoserie.


Onder het genot van lekkers bij Beans & Bagels bespreken er twee de wereldproblemen en liefdeslevens. Maar zijn ze in gedachten bij de derde en hopen ze heel erg dat ze vindt wat ze zoekt.


Vriendschap is dat als je ziet dat het uur nagenoeg om is, je pijlsnel teruggaat naar je paparazzi-positie. Omdat je wilt dat je er bent als het klaar is.


Om haar op te vangen als dat nodig is en toe te lachen als dat kan.



Vriendschap is ook, dat als ze vertelt over de dingen die haar voorgespiegeld en uitgelegd zijn, en je herkent dat dit exact de dingen zijn die je óók al tegen haar hebt gezegd, je gerust met een uitgestreken smoel kunt vragen: "Goh, wat kost dat nou, zo'n sessie bij Dokter Rossie?"


Vriendschap is de parkeergarage laten schudden, omdat haar eerste vraag aan ons is: "Wat gaan jullie eten vanavond?"


Vriendschap. Ik gun het iedereen.



4 opmerkingen:

  1. Wat mooi! Een pracht vriendschap om te koesteren, jullie delen echt lief EN leed met elkaar. Ik word daar blij van als ik dat lees. Ik wens jullie nog heel veel mooie momenten samen. Liefs, Renske

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hilarisch! Ik kom niet meer bij van het lachen.. Ik mag het hardst lachen, het gaat tenslotte over mij.. Ik mag 12 feb weer naar dr. Rossie.. Jammer dat jullie niet mee kunnen..
    Love you both!!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Vriendschap is een belangrijk GOED!
    I want te Be part of it ...

    Groetjes Natasja

    BeantwoordenVerwijderen