zaterdag 19 september 2015

Steunpunt #262

Zaterdag, voetbaldag.

Zoals op een normale schooldag vroeg uit de veren. Om tien voor acht op de fiets.

Jongste speelt met zijn D2 team een goede wedstrijd. De tweede helft vluchten wij naar de tribune, want het is nat, heel nat buiten. Het werd een knappe 8 - 1 overwinning.

Met drie teamgenoten terug naar huis voor hun derde helft: een middagje gamen.

Wij maken ons op voor de tweede pot van vandaag. Om half drie speelt Oudste met zijn A1 team ook een thuiswedstrijd. Dus tien minuten daarvoor weer de fiets op.

Het werd gezellig. Zonnetje, bankjes, gezellige ouders, biertje, rosé biertje.

Ze zijn letterlijk en figuurlijk groot aan het worden, onze A-jongens. Aan het eind van vorig seizoen besloten er een aantal hier te stoppen. De trainers en coaches wilden door en begonnen al vroeg een wervingsprocedure. Want voor een voltallig team moesten er wel wat spelers bijkomen. Het werd erg serieus aangepakt. Mee komen trainen, heuse 'sollicitatiegesprekken' in aanwezigheid van de aanvoerder om te checken hoe serieus de nieuwelingen waren. En of ze speltechnisch wat toe te voegen hadden.

Wat zijn ze nu gegroeid als team. Evenwichtig, sterk in alle linies, inzet, plezier, werklust. Al een paar weken laten ze goed voetbal zien.

Vandaag resulteerde het in een 13 - 1 overwinning. Elk doelpunt werd gevierd. nou ja, vooral langs de kant dan. Er was namelijk extra support aanwezig, in de vorm van het vierde elftal. Hun eigen wedstrijd ging niet door en zonder een derde helft is hun zaterdag niet geslaagd. Dus streken ze met zijn allen, met hun muziek, speakers, en kannen bier neer langs de zijlijn en vierden zo hun derde helft bij de A1. Via een microfoon gaven ze commentaar en na afloop werden zelfs spelers geïnterviewd. Wat een sfeer en gezelligheid.