zondag 22 maart 2020

Kokosbollen

Er is tijd en er is rust. Tijd en rust om wat vaker iets te bakken.

Dus ik pakte mijn Koekjesbijbel.



En zocht de kokosbollen. Ik maakte ze al eens eerder. En kwam er toen achter dat het recept weinig ingrediënten bevat, het makkelijk en snel te maken is en ook nog eens verrassend lekker.



Wat suiker, kokossnippers, eitjes, custardpoeder en zout. Dat is alles. Eventueel nog wat chocola als je er chocolade-kokosbollen van wilt maken.



Even mengen en dan een uurtje in de koelkast laten staan.



Daarna ga je van dit mengsel hoopjes vormen op een vel bakpapier op een bakblik.
Ik maakte ze van de kleine ijslepel die ik in huis heb. Komt het niet helemaal goed uit de ijslepel, dan kun je heel makkelijk met de hand de vorm er in terug 'kleien'.



Intussen zet ik de oven op 225 graden, met een rooster er alvast in. Wanneer hij op temperatuur is, gaat het bakblik de oven in en schroef ik terug naar 200 graden.



Na 12 minuten zijn de bollen mooi bruin geworden, zacht aan de binnenkant, knapperig aan de buitenkant. Door er een satéprikkertje in te steken en te zien of het er wel of niet vochtig weer uitkomt, weet je of je lang genoeg gebakken hebt.



Ik produceerde zo twaalf bollen. Wij hielden er thuis allemaal eentje voor bij de koffie.
De anderen verdeelde ik over twee zakjes.



Eén daarvan nam Jongste mee naar zijn studie-opa. De ander legde ik bij andere opa in zijn brievenbus.







Andere opa zei dat hij het 'winkel-materiaal' vond. Volgens mij zijn ze dus gelukt. 

Voor de kosten hoef je het niet te laten. Per kokosbol - zónder chocola - komt de prijs op €0.14 per koekje. 

Ik maakte ze een dag later nog eens, maar nu mét chocolade stukjes erin. Mijn advies: doe het niet, want je proeft er niets van. Mét chocola kosten ze trouwens €0.26 per stuk.

Op naar het volgende baksel.

8 opmerkingen:

  1. ohhh wat een traktatie, om te zien maar ook om te eten denk ik, sjaantje met jou gaat het weer hélemaal de goeie kant op, anders doe je zoiets niet, lief om ze weg te brengen.
    je bent een lieverd..

    hou je gezond hé
    xxx

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Je hebt gelijk. Het gaat hartstikke goed met me. Gelukkig.

      Verwijderen
  2. Ohohoh... wat een goed idee!
    Ik ga je recept ook uitproberen...
    Morgen dan he... want vandaag (vanmorgen vroeg) ben ik al de deur uitgeweest.

    Dagdag!
    Blijf gezond...
    Xxx, Marlou

    .

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik ben begonnen!
    Het mengsel staat nu een uur te rusten...
    Ik kan het nu wel al zo de kom uit smikkelen, maar nee... geduld!!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ze zijn verrukkelijk!
    Als het virus uitgeraast is ga ik ze voor het koor maken, voor bij de koffie.
    Echt... superrrrrr

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Leuk dat je zo enthousiast bent. Ik ga jouw suggestie ook nog eens uitproberen: minder suiker gebruiken.

      Verwijderen