woensdag 15 april 2020

Kleine moeite, groot plezier

Pasen is achter de rug. Anders dan anders, maar toch ook weer niet. Want wij zij geen gezin met allerlei ontbijt/lunch/brunch/ontmoetingsafspraakjes met zulke dagen.


~ Ik tekende snel dit eenvoudige, maar toch geinige kaartje. ~

Het was vooral fijn om met elkaar vrij te zijn. Eenvoudig. Elkaar de hele dag in huis tegen komen. Aanrommelen. Bijpraten. Iets voor jezelf doen. Elke dag een wandeling langs verlaten paden.


~ In mijn keuken. ~

Ik had bedacht dat het misschien leuk zou zijn om mijn vaders die dagen met een Paas broodmaaltijd  te verrassen. Ik was daar niet alleen in, want de laatste week kreeg ik verschillende berichten van lokale ondernemers die deze service ook aan gingen bieden.



Dat brengt mij dan in een dilemma. Enerzijds wil ik, juist nu, hen zoveel mogelijk steunen. Aan de andere kant zit voor mij de charme van het regelen van zo een ontbijtje in het doe-het-zelf deel. Ik besloot het daarom toch in eigen hand te houden.



Ik stelde een lijstje op met artikelen die ik in het pakket wilde hebben en nam de houdbare dingen alvast mee met mijn eigen boodschappen. Zoals kaasjes, Paas beschuit, suikerbrood, crackers, Snelle Jelle, een tulband, geverfde eitjes en vruchtensap.
Thee en koffiepads zijn altijd al wel in huis.


  ~ In de keuken van vader 1. ~

Ook stelde ik een doosje samen met allerlei Paas chocola. Zocht er een tasje bij om alles in aan te bieden. Op de ochtend van Pasen kan je tegenwoordig gewoon in de supermarkt terecht en dat was handig voor de verse broodjes, croissants, chocoladebroodjes, zalm en het fruit. Vers bosje tulpen erbij et voila!



In de ochtend zetten we het bij beiden voor de deur, belden aan en genoten van de verraste blik van beiden. Hoe simpel kan het toch zijn om even iets speciaal voor elkaar te doen. Een beetje aandacht, een beetje tijd, een beetje liefde en een beetje lekkers.

~ In de keuken van vader 2. ~ 

6 opmerkingen:

  1. ach sjaantje wat een heerlijke verrassing is dat voor hem geweest, had graag zijn lachende snoet gezien toen hij de tas vond,
    geweldig...
    ja het begint zich te wreken dat niemand kunnen aanraken vind ik....

    heb het fijn en blijf gezond hé
    xxx

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een lief gebaar Sjaantje!

    Fijne dag en een groet,
    Hilly

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een leuke ideeen heb jij toch altijd. Ik had ook het idee om 2 personen te verrassen met ontbijtje maar bij mij bleef het bij een idee. Fijne dag.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. het was niet alleen lief, het was ook erg lekker. Twee ontbijtjes mee gedaan, dat ook nog!

    vader 2

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Nou het wordt me wel duidelijk, zo bijlezend op je blog, dat jij ook een echte zorgheld bent! 💪👏❤

    BeantwoordenVerwijderen