dinsdag 7 april 2020

Grapje, 1 april!

woensdag 1 april


~ Intussen blijf ik verwend worden. ~

Deze dag stond de afspraak met reumatoloog Dr. Baak op de agenda. Belangrijk, omdat zij degene is die wel of niet de diagnose auto-immuunziekte gaat stellen.


~ Zó leuk, alle post. Bedankt allemaal! ~

Twee weken geleden werd ik nog gebeld door de assistent. In verband met Corona worden zoveel mogelijk afspraken afgezegd, uitgesteld of omgezet naar telefonische afspraken.    De reumatoloog had aangegeven mij wél graag persoonlijk op het spreekuur te willen zien. Nu was de vraag aan mij of ik een bezoek aan de polikliniek zag zitten.


Netjes wel, dat overleg. Ik koos ervoor om te gaan. Het is in mijn belang dat ik zo snel mogelijk helderheid heb. En ik ben niet bang Corona op te lopen door een bezoek aan het ziekenhuis. 

De sfeer is er onwerkelijk nu. Stil, leeg en verlaten is de hal. Hoewel, leeg is niet het juiste woord. Hij stond namelijk boordevol bloemen. Allemaal gerbera's in de mooiste kleuren. Een prachtig gezicht. Beschikbaar gesteld door een uitzendbureau *klik, om alle ziekenhuismedewerkers in het zonnetje te zetten..


~ foto van internet ~

De poli oogt verlaten. De balie van reumatologie zit verstopt achter rood wit afzetlint. 
Er zit niemand in de wachtkamer. Eén ding is zeker. Het spreekuur gaat hier niet uitlopen vandaag.



Even later maak ik kennis met mijn nieuwe reumatoloog. Ze neemt nauwkeurig notitie van me en maakt volop aantekeningen. Haar conclusie is ontnuchterend. En zo dom dat ik daar zelf niet aan heb gedacht.

Qua uiterlijke kenmerken en verschijnselen is er niet veel veranderd ten opzichte van 2014. Om verdere diagnostiek te kunnen doen, op zoek naar afwijkingen in DNA eiwitmateriaal, zal gewacht moeten worden tot ik geen of nagenoeg geen prednison meer gebruik.

Dit goedje vlakt nu namelijk én alle klachten af en maakt dat er in bloedtesten geen afwijkingen gevonden zullen worden.

Met andere woorden: ik zit hier vandaag voor l*l en enkel en alleen de portemonnee van het specialistenteam te vullen. Over drie maanden volgt een telefonisch contact om te bezien hoe het er dan voor staat qua prednison gebruik. Op 21 april ga ik weer naar de hematoloog en zal bepaald worden of ik de prednison verder af kan gaan bouwen.


~ Deze is als opsteker opgehangen bij de hoofdingang. ~

Ik stond snel weer op straat. 1 April!

7 opmerkingen:

  1. Jammer dat ze jouw tijd verdoen Sjaantje.
    in deze tijd van corona en alle onzekerheden eromheen zit je daar niet op te wachten...
    1 april... kikker in je bil

    heb het goed en blijf gezond
    xxx

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja, lekker dan! In een tijd dat we zoveel mogelijk moeten thuisblijven, is dit onbegrijpelijk.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Totaal onduidelijk dus waarom de arts je dan wel graag in het ziekenhuis op afspraak wilde hebben?! Dit had ten eerste prima telefonisch gekund en nu wekte ze júist de indruk dat de afspraak inhoudelijk belangrijk was. Wat enorm balen zeg!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Dit schiet niet op zo....
    Sterkte lieverd en hoop dat ze straks wel tijd voor je hebben...best wel raar dat nu afspraken allemaal nu telefonisch gaan met huisarts en specialisten...je wil toch duidelijkheid hoe je er voor staat

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Geen leuke ervaring dan Sjaantje.

    Hartelijke groetjes,
    Hilly

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat een raar verhaal weer. Van de snoepjes krijg ik bij het kijken alleen al kiespijn haha. Pas goed op jezelf en je 3 mannen. liefs

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Je hebt in elk geval kennis gemaakt, met de nieuwe reumatoloog.
    inhoudelijk had dit prima over de telefoon geduurd.

    Dit duurt dus nog wel een poosje. Eerst 21 april afwachten of de prednisolon verder af hgebouwd kan worden.

    Groetjes Natasja stay safe

    BeantwoordenVerwijderen