vrijdag 17 januari 2020

Over fliebeltjes en andere Mollariteiten

Hier is dan de terugblik naar de eerste aflevering van dit seizoen van Wie is de Mol?

Zaterdagavond kwart over elf zaten wij vieren er klaar voor. De drie uur daarvoor was alle social media een no-go, want geheid dat er al ergens nieuws uit zou lekken. En wij moesten wachten tot Jongste uit zijn werk kwam. Hij had de wisselbokaal uit zijn kamer moeten halen. Die staat de komende weken pontificaal naast de televisie.

~ Links van de tv staat de wisselbokaal ~

De opening was denk ik indrukwekkender voor de deelnemers, dan voor ons als kijker. 
Ik was er niet zo ondersteboven van. Maar misschien verwacht ik wel teveel? Ik neem mijn woorden terug als in de finale uitzending straks blijkt dat De Mol ongezien ook in zijn pakkie op het plein mee heeft staan trommelen.

Het moet voor de crew wel veel werk geweest zijn om al die mensen uit Sanmenxia en omgeving te ronselen om mee te doen aan de éénmalige next level show langs een mega rode loper. Afijn, daar stond ie dan aan het einde van die loper...Rik in zijn strakke CenA'tje, die een complete monoloog over de geschiedenis van het Taoïsme over elke kandidaat uitstortte.

Er is me tijdens die eerste opdracht niet zo heel veel opgevallen. Iedereen kreeg een tegeltekstje met open deuren uitspraken. Mocht een setje sleutels pakken met daarbij een jaartal van één van de voorgaande Mol-seizoenen. De zin daarvan is me volledig ontgaan trouwens. Iedereen vond een in het Chinees opgesteld boodschappenlijstje, waarmee ze aan de wandel gingen langs de - herstel een - Chinese muur. En Johan, de mafkees van deze serie, zocht een fliebeltje. 

Een leuk weetje is dat twee uur voor aanvang van de opnames de 100 tafeltjes waar de sleutelkistjes op stonden wél aanwezig waren, maar nog als I.KEA pakketjes. Dus alle trommelaars en andere figuranten hebben met elkaar de tafeltjes in elkaar geklust. 
Nog een wonder dat niet iedereen uit frustratie vroegtijdig naar huis is gegaan.

Er werd gestrooid met vrijstellingen bij deze opdracht. Het enige nut dat ik daarin zie is dat daarna het spel van liegen en bedriegen direct kon begonnen. En hoe! Buddy heb ik over van alles en nog wat zien jokkebrokken. Eenmaal op de kamer aangekomen haalde Johan hem gelijk voor Leonie uit zijn broek, en zij loog heel oprecht over wat zij had gevonden. Dat deed ze later niet bij Tina, maar zij hield die van haar dan weer geheim. Man man man, wat een gedoe, want ook Rob was ongeloofwaardig met zijn zogenaamde joker.

Zag je trouwens die lunchsessie? Ik zou daar dus heel agressief van worden hè, van eten aan zo'n draaitafel, als mijn eten steeds bij me vandaan draait.


Dag twee begon in de Chinese Markthal. Waar het al snel misging met het volgen van de afspraken. Een enkeling probeerde tussendoor nog de regels uit te leggen, maar hé...niemand luisterde. 

Alleen Nathan leek door te hebben dat het de oplossing was om twee Chinezen mee te tronen naar twee helften van hetzelfde biljet. Hij koos voor de €50. Slim als je De Mol bent, maar als kandidaat was je briljant geweest als je 20 Chinezen mee had genomen naar de helften van €250. Dan had je mooi de maximale score van €2500 gehad. Ka'çhing!

Nu gingen ze met €150 naar de laatste opdracht. Leuk, met die mini mobiele escape rooms. Behalve dan als het zoeken naar een sleutel je enige uitdaging is, wat nog behoorlijk lang duurde in een verder leeg vrachtwagentje. En hoe moeilijk kan het nou toch zijn om de juiste foto's van de muur te rukken rondom de plek waar je al foto's weg hebt kunnen halen? En waarom bedenk je een stoel-bouwwerk als je met je hoofd een knop aan het plafond wilt kunnen bereiken? Laat ik het er maar op houden dat het ook niet voor niets is dat de opleiding tot meubelmaker iets langer duurt dan een half uurtje. 


Nathan hoefde alleen de briljante, snel schakelende Mil maar te volgen om een goede beurt te maken. De waterleiding leverde uiteindelijk de rest van de €20 op. Best leuk, ook al had het €2100 kunnen zijn.

Bij de test werden veel vrijstellingen direct op tafel gegooid en bij de executie moest Anita als eerste naar huis. Daarmee was de cirkel rond: ze ging jankend het spel in en ook jankend er weer uit.

Al met al een vermakelijke, maar geen bijzondere aflevering. We krijgen dit jaar duidelijk meer cultuur dan spektakel voorgeschoteld. Maar, we zijn begonnen én dat is zo wie zo leuk. 

Meest verdacht in het oog springende kandidaten waren volgens mij Johan, Tina, Buddy en Leonie. Die zullen het dan wel niet zijn, want ze gaan toch niet in de eerste aflevering alles al prijsgeven?

Ik heb trouwens weer een nieuwe groepsfoto gevonden. En wéér schuift Nathan een plekje naar links op. Waarom dan toch?


Voor ik afsluit moet ik het nog even over de poule OntmaskerDeMol hebben. Uiteindelijk zitten we er met zijn 26-en in. Gezellig! Er zijn afgelopen week al wat puntjes verspeeld, maar daar gaan jullie de wedstrijd niet op verliezen hoor. De grote klappers volgen pas over een paar weken. Vergeet niet opnieuw punten in te zetten vóór zaterdag 20.30 uur en geniet van de aflevering!


6 opmerkingen:

  1. veel plezier met de mol,
    ik kijk het niet....

    jammer hé :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. De strijd is begonnen. Ik zou haast gaan kijken om mee te kunnen doen in de poule. Misschien toch maar eens zien of het mij kan verslaven. Dus Anita is de eerste afvaller...

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Weet je, je zal de eerste niet zijn die het gaat kijken en er helemaal niets aan vindt...Toen ik er een kleine 20 jaar geleden zomaar inviel was ik gelijk gefascineerd. Maar toen waren de opdrachten ook van een heel ander niveau. Dat is nu erg versimpeld, dus ik kan me goed voorstellen dat nieuwe kijkers het slappe hap vinden. Met andere woorden: geen hoge verwachtingen hebben en je kunt het best een keer proberen. Kom er bij in de poule. Dan sta je in elk geval niet onderaan, want er zijn al mensen die al hun punten al verspeeld hebben :-).

      Verwijderen
  3. Ha Sjaantje,

    hoewel ik niet kijk vind ik het wel heel leuk om alles hier bij jou te lezen.
    Wie weet ga ik toch een keertje "mollen"?

    Groetjes!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Haha, leuk, die wisselbeker naast de tv! En eten dat van me wegdraait, daar zou ik ook niet gezelliger van worden.

    BeantwoordenVerwijderen