vrijdag 24 januari 2020

Comedy Capers

Zo. Ik ben tevreden dat ik nog lekker mee draai in de poule. Eén huisgenoot is bijna blut en neef was blijkbaar heel overtuigd, maar ligt nu wél uit het spel. Zero points en dáár is de uitgang. Op naar een nieuwe aflevering vanavond.

Hoe ik terugkijk op vorige week? Blij en vrolijk, kan ik je zeggen. Geen spectaculaire opdrachten, maar ik heb zó gelachen. En ècht niet alleen om de taxi scene van Buurman en Buurman met de slappe lach.

Waarom dan wel? Ik neem je wel even mee langs opvallende momentjes en een aantal quotes.


~ Waar is de Mol? ~ 

Allereerst Buddy. Waar ik eerst nog dacht dat deze jonge hond een mega fanatieke spelletjesspeler is, weet ik het nu niet meer zo zeker. Hij doet overdreven bij alles dat lukt, neemt iedereen interviews af, liegt de hele boel bij elkaar, wil van kamergenoot wisselen, zit in de bus opzichtig en ijverig in zijn molboekje te schrijven en begint letterlijk handenwrijvend aan iedere opdracht. Moet ik hem nog wel geloven?

Jaike had de test onder andere op Buddy ingevuld. Als hij de Mol is, is hem dat vast ingefluisterd. Dus hij deed een dappere poging uit haar klauwen te ontsnappen. Bij het kiezen van de teams bij de kleurenkanonnen langs de Gele Rivier zag je dat Jaike hem direct bij de lurven wilde pakken. Maar je zag óók dat hij probeerde weg te lopen. Maar de pitbull hield stevig vast. Als reactie nam hij haar tijdens het elektrische draadjes doorbijten een verhoor af. Prima aanval en bliksemafleider, àls hij de Mol is...

Dan hebben we Johan, die bij het lezen van de I.KEA handleiding zegt: "Het is in het Chinees, dus dat is heel fijn." Ik ben er nog niet uit of hij echt zo naïef is of dat hij naast grappenmaker ook een heel goed acteur is. Ik ga maar even voor het eerste, dat maakt het kijken nèt even wat leuker. Wat dat betreft is het een beetje als Sinterklaas. Als je er in gelooft, beleef je het nèt wat anders.

Wat zou zijn beeld van vrouwen geweest zijn, vóór hij met Leonie de slaapkamer in dook? Slaap je een keer met een vrouw, word je meteen besodemieterd. Met haar zwarte vrijstelling.

Nu koos hij Tina als maatje, de vrouw met kermis in haar hoofd. Omdat ze zo lekker vaag is. Prima motivatie, samen geen stress, lekker keuvelen onder het draden prutsen en onverstoorbaar toen er efkes een Chinees langs wilde. "Zullen we gewoon even roepen Johan; doe jij joe-hoe?!"

Claes en Rob hadden hier een makkie, want Claes kan dit omdat zijn vader elektricien is. Net zoals ik heel goed post kan bezorgen omdat mijn vader dat ook kon. Snap je? 
Hij ontpopte zich als een enorme baasspeler onder hoogspanning en trok zijn medespeler alles uit de handen. "No no no no no no no." Al zou Rob plannen hebben gehad de opdracht te saboteren, maakte hij hier geen schijn van kans. Dit liet Claes niet mislukken. Rob mocht alleen de kabels sjouwen.

Leonie werd - ze wist zelf niet hoe - Hoofd Kastje. "Wat ik in dit programma doe, ik weet het ook niet. Het is een totale martelbank voor mij."

Mil en Nathan gingen los op het ontwarren van de kerstverlichting, waarbij zij commentaar had op zijn loopvermogen. "Dat dit nou niet rent, dit is boter, suiker, cheesecake, maar Nathan is een sporter. Rennen Nathan!"

De taxiritjes die we hierna zagen zorgden voor een stukje hilarische televisiegeschiedenis.
Er zat verdorie een stand-upper - "ik ben doodop van die twee, laten we gewoon ergens wat gaan drinken" - achter het stuur. Het lukte helemaal niemand om hun chauffeur uit te leggen waar de envelop met geld lag. Ook Tina niet, die zelf het idee had dat de man naast haar haar wel begreep. Of ze vond het gewoon heerlijk, een man die niet tegensprak. Dat kan ook. En dan nog verbaasd zijn als je ergens in een buitenwijk uit de auto wordt geflikkerd.


~ van internet ~

Van Johan hoorden we, terwijl hij uit het raam koekeloerend, de toerist uithing het volgende: "We moesten op zoek naar een apotheek, die lijkt op een afhaal Chinees. Heel China lijkt wat mij betreft op een afhaal Chinees.

En Nathan moest streng zijn. "Ja, effe niet lachen man, dit is serieus."


~ van internet ~

Uiteindelijk geen geld in de pot, maar hé, er was drank. En voor Rob een groen rietje. Toeval?

Over de laatste opdracht ga ik kort zijn. Mislukt.

Jammer dat we daarna Tina uit het spel zagen verdwijnen. Ik had de humor van deze vrouw nog wel een poosje kunnen hebben.


Tot zover week 2. Zetten jullie je punten allemaal op tijd in?

1 opmerking:

  1. ha Sjaantje,

    wat ontzettend leuk, dat verslag en die analyse van jou!
    Ik kijk nog steeds niet en heb hier gewoon genoeg aan...
    Goed he... dank je wel! :-)

    groetjes van Marlou

    BeantwoordenVerwijderen