woensdag 7 november 2018

Ommetje

zondag 4 november

De weken vliegen weer voorbij. Voornamelijk met dingen die 'door omstandigheden' een prominente plek in onze agenda krijgen. De lege plekken vullen we met rondlummelen en uitrusten. Misschien wel net zoals bij jou thuis.


Dit keer zetten we plannen en woorden - om vaker samen iets leuks te doen, en dan bedoel ik niet de schuur opruimen - om in daden. We tekenden op deze dag een groot kruis in de agenda.

En...toeval bestaat niet...er kwam een nieuwsbrief in onze mailbox met de aankondiging van een leuke wandeling. Precies op deze dag.

Om kwart over tien zaten we in de auto op weg naar Hazerswoude-dorp. We reden door uitgestrekte gebieden met overal groen en weides zover als we kijken konden. "Dat zullen wel veel lange, rechte wandelpaden worden", zeiden we al tegen elkaar.


Bij Jeu de Boer leek de tijd stil te hebben gestaan.


Maar de koffie en cake waren top, waar vind je dat nog voor één euro?


Tot onze verrassing was er veel belangstelling, met name voor de tien kilometer afstand. Ik denk wel een man of honderd. Bij onze afstand, de veertien kilometer, stonden zes turfstreepjes. We voldeden ook niet helemaal aan de gemiddelde leeftijd.


Gewapend met een gekregen flesje water, mandarijntje en routebeschrijving - net als vroeguh gewoon op papier - gingen we voor half twaalf op pad.


Een routebeschrijving van minder dan één A4-tje, in groot lettertype. Ja hoor, dachten wij. "Ga rechtsaf, en loop zover je kijken kunt rechtdoor. Aan het eind daarvan ga je met de bocht mee naar links en loop door tot de horizon." Of zoiets.


Maar we bleken veel te cynisch. Het werd een afwisselende route. Asfalt, bos en boeren klompenpaden. Daarbij hadden we prachtig zonnig weer. Té warm voor de jas die ik aan had.


We bleken in de wereld van de kwekerijen te zijn. Waterplanten, bomen, tuinplanten.


Overal.


Langs de route lagen ook een aantal geocaches. Omlopen wilden we er niet voor, maar als het zo dichtbij is, wilden we er wel voor bukken en naar zoeken.


Het was er heerlijk rustig en stil.


Tijd genoeg om bij te praten.


Ik zag er de één na andere originele brievenbus.


Kraampjes langs de weg.


"Heb jij los geld bij je?"
"Hoezo, je gaat hier toch niets kopen en dat meesjouwen?"

Ik dus wel.


De beschrijving klopte her en der niet helemaal en de gemeten afstand ook niet.
Maar met Google Maps erbij, liepen we na 16,6 kilometers weer het erf van Jeu de Boer op.


Echt leuk dit. Gaan we vaker doen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten