zaterdag 24 november 2018

Kunsthal Night Light Run - Rotterdam Running Crew


Deze november run van de Rotterdam Running Crew werd georganiseerd in samenwerking met de Kunsthal. Ter gelegenheid van de tentoonstelling Actie <-> Reactie waarin licht en beweging centraal staan, creĆ«erden we vooraf en tijdens de run een levend en bewegend kinetisch kunstwerk. 

~ foto van internet ~

Via onze vaste carpoolplaats Bob, reden we met zijn vijven richting de parkeergarage van het Museumplein. 


Ruim op tijd arriveerden we op het plein voor de Kunsthal, waar we allemaal een eigen polsbandje met LED verlichting te leen kregen. De verschillende lichtjes hierin waren op afstand bestuurbaar en synchroniseerden met de muziek.


Tijdens de gezamenlijke warming up *klik op de muziek van Avicii en Imagine Dragons begon de aarde plaatselijk te schudden en trillen, maar leverde dit qua licht een bijzonder schouwspel op. 


We renden daarna achter de 9 kilometer vlag aan, waarop een gemiddelde snelheid van 6 uur 40 seconden per kilometer stond aangegeven. Deze pacer hield zich er voor de verandering redelijk aan, waardoor dit een heerlijk relaxed rondje werd. Een rondje rond het Scheepvaartkwartier en langs de Maas. Serieus een prachtige route, vooral ook omdat het al zo donker was en veel Rotterdamse highlight gebouwen heel mooi verlicht waren. Een witte Erasmusbrug, rode Willemsbrug en een groene Euromast. Langs de Veerhaven, het Pinballmuseum en Hotel New York.

~ foto van internet ~

Vooraf voerden we discussies over de kleding die we wel of niet aan zouden doen omdat we allemaal wel wat tegen de voorspelde kou opzagen. Maar zoals eigenlijk altijd waren we na enkele kilometers compleet warm gelopen en bleek het fantastisch lekker hardloopweer te zijn.


Omdat de LED lampjes ook onderweg bestuurd werden, vormden we met onze ongeveer 1500 lopers een mooi gekleurd lint door de stad. Bij elke Rotterdamse bezienswaardigheid wisselden ze van kleur. Een waar kunstwerk dus.

Een dikke pluim voor de organisatie en de sfeer. In december zijn we er weer bij.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten