vrijdag 9 november 2018

Hartekind

Wij Rademakers zijn met zijn heleboelen. De basis werd gelegd door Opa en Oma, 
die samen twaalf kinderen op de wereld zetten. Nou, dan weet je wel dat het gezin explosief kan groeien in de toekomst.

Natuurlijk is het leven er overheen gegaan en hebben we verliezen geleden. Zijn we dierbaren verloren. Maar als ik er objectief naar kijk, valt het verhoudingsgewijs mee. 
Zo raar als dat misschien klinkt in deze zin, zo bedoel ik het natuurlijk niet.

Er zijn partners gevonden en zij kregen kinderen. Opa en Oma's kleinkinderen. De eerste kwam in 1966 - c'est moi - en de laatste ....? Tja, hou oud is mijn jongste nicht eigenlijk?

Deze kleinkinderen zochten en vonden bijna allemaal een partner en kregen samen ook weer kinderen. De eerste twee werden in 1994 geboren en op dit moment zijn we in afwachting van de jongste twee.

En tel maar mee. Wanneer je in '94 geboren bent, ben je nu al ruim volwassen en daardoor zijn er alwéér nieuwe vrienden in beeld. 

Lang verhaal kort: de Rademakers zijn nog steeds in de groei.

Zo wisten we al het hele jaar dat Nova *klik een broertje ging krijgen. Maar we wisten ook dat hij een spannend broertje ging worden.

Ken je die ervaring met Ikea-kastjes? Dat je het zo druk in elkaar aan het knutselen bent, dat je er geen erg in hebt dat - zonder jouw toedoen - twee aansluitingen niet kloppen. Gewoon. Niet. Niet omdat jij niet hebt opgelet, maar omdat er een constructiefout in het ontwerp is geslopen. Zodat het onderstel het gewicht niet kan dragen, waardoor het hele fundament onder het kastje weg is...Broertje bleek ook een constructiefout te hebben. In het fundament van zijn kleine ik. 
Hij bleek een Hartekind *klik. Dat maakte zijn zwangerschap en komst in één klap zorgelijk, stressvol en akelig spannend.In september was hij daar dan. Senn Rademaker. Een prachtig bol en rond klein kwetsbaar mannetje. Die al direct voor op schema lag, en eerder dan gedacht zijn zware ingreep mocht ondergaan.En daar wonderwel goed doorheen kwam.Nu hebben we drie generaties Rademaker aan boord.


~ Foto van Michel Rademaker ~

Welkom in de familie, mooie sterke vent!


~ Dit is het kaartje dat ik voor hen maakte ~

1 opmerking: