maandag 23 mei 2016

Mother's Day


We deden het weer. Na het weergaloze succes van "Rokjesdag" viel ons oog opnieuw op een eten/film-arrangement.


Zondagavond. Beestenweer.


Gelukkig lag er een paraplu in zijn niet-helemaal-nieuwe-maar-hij-ziet-er-als-nieuw-uit auto. Daar pasten we best met zijn drieën onder.


We verbaasden ons over de drukte op en rond het Cor Kieboomplein. Volle eettenten, drukte in de bioscoop. En dat op zondagavond. De avond die wij normaal gesproken thuis doorbrengen. Brooddoosjes vullend, kleding klaarleggend, huiswerk controlerend, menu's voor de komende week bedenkend. Nou ja, gewoon, voorbereidend op de nieuwe (werk)week.


Nu zaten we hier. Warm en gezellig. Goed gezelschap. Lekker eten. Elkaar mooie, opbeurende, vernieuwende, toekomst gerichte, spannende en hilarische verhalen vertellend.


Met de chocoladetoetjes in onze mik, rolden we de bioscoopzaal binnen. Ook die zat op de voorste twee rijen na, afgeladen vol.

Twee uur lang dompelden we ons onder in de Amerikaanse Moederdag.


Het was, uhh, ja, nogal stereotiep, zal ik maar zeggen.

Verschillende verhaallijnen vulden het filmdoek. Dat van de gescheiden moeder en de stiefmoeder. De vertroebelde-relatiemoeder, die tevens schoonmoeder was van een homoschoondochter en gekleurde schoonzoon. De geadopteerde moeder die zich niet durfde te binden voor ze haar biologische moeder kende. Het rouwende gezin om de overleden moeder. En de wereldberoemde moeder, met het verborgen verdriet over haar kinderloze leven.

Het was een onrustige chaos van door elkaar lopende gebeurtenissen. Maar raai eens wat? Naarmate de film vorderde sloten de lijntjes steeds meer op elkaar aan. 
Langzaam ging dat wel. Zodanig dat we ergens een kwartier voor het einde tegen elkaar fluisterde: "Nou moet zij nog even haar gaan ontmoeten en dan kunnen wij eindelijk gaan."

Met andere woorden: iets meer tempo had er wel in gemogen.

Maar ten opzichte van Rokjesdag geen kwaad woord over deze film. Veel beter te pruimen, met Julia Roberts, Jennifer Aniston en Kate Hudson om naar te kijken.

Hebben we vanavond ook nog iets geleerd? Jawel!

- Met zijn drieën onder een paraplu lopen én allemaal droog blijven, vraagt een bepaalde looptechniek, die sterke overeenkomst met marcheren vertoont.
- Leg geen natte paraplu op de grond in dit restaurant, want daar blijft dan een partij narigheid aan kleven!
- Zoek uit hoe het kinderslot werkt als je nog maar kort in een nieuwe auto rijdt, zodat je degene die in wil stappen, niet drie minuten in de zeikregen voor een gesloten autoportier laat staan.
- Houd er bij een dergelijk arrangement rekening mee, dat er een reden moet zijn waarom mensen naar deze film gelokt moeten worden. Verwacht geen topper.

Het was weer een memorabele avond.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten