dinsdag 3 januari 2012

Schuitje varen

Schuitje varen,
theetje drinken,
varen we naar de overtoom................


Al eens naar buiten gekeken vandaag?
Er raast een storm over het land. Zware windstoten. Omgewaaide bomen op de weg. Golfplaten waaien van daken. In Coevorden staat een schuur op instorten en in Veendam is de voorgevel van een woning naar beneden gekomen. Gevaarlijke omstandigheden op de weg. Windsnelheden tussen de 100 en 120 km. per uur. Waarschuwingen voor extreem weer. Langs de A9 valt een grote reclamezuil om. Op Texel is het dak van een strandpaviljoen weggewaaid. Locale wegen worden afgesloten. Vrachtwagens scharen en vallen gewoon om.
Zulk weer dus.
Echt weer om een stukje te gaan varen. Laten we zeggen, zo tussen IJmuiden en Newcastle. Dat je zo'n 15 uur op een bootje ronddobbert.


Ja, je hebt er waaghalzen bij hoor. In de Herfstvakantie deden ze het ook al eens: Pa, Wim en Jelmer. Op de terugweg was er storm. Jelmer vond het best griezelig. Het was ook zijn eerste verre reis, anders dan met een auto. Maar hij had geweldige dagen gehad daar "aan de overkant".
In de Kerstvakantie speelde Manchester United en hoe stoer zou het zijn als je daar bij kon zijn. Ze maakten elkaar gekker dan gek en boekten.
Zo'n storm gingen ze niet meer meemaken, want dat was wel heel uitzonderlijk geweest. Ze zaten er meer over in of er niet te veel sneeuw zou liggen en het er te koud zou zijn.

Het kan dus toch erger, met die storm.
Ik had graag willen zeggen: gelukkig kunnen ze allemaal zwemmen, maar dat is dus ook al niet zo........

Geen opmerkingen:

Een reactie posten