dinsdag 24 januari 2012

Broers

Kijk dan! Dit zijn broers. Al bijna10 jaar.

~ oktober 2002 ~

Ze zijn elkaar spiegel - ze houden elkaar een wereld aan mogelijkheden voor.Ze zijn de getuigen van elkaars leven. Ze halen het beste en het slechtste in elkaar naar boven.

~ juni 2003 ~

~ december 2003 ~

Ze zijn partners in crime. Ze zijn elkaars maatje, als ik het gefluister hoor terwijl ik boven ben en zij beneden. Ze weten wanneer de ander glimlacht, ook al is het pikkedonker. Ze komen voor elkaar op en staan elkaar naar het leven.

~ mei 2004 ~

~ zomer 2004 ~

Ze spelen samen. Maken knetterende ruzie. Als de een bang is, kruipt hij achter de ander weg. Als de ander verlegen is, doet de een het woord. Op sommige dagen zijn ze elkaars reden dat ze wensten dat ze enig kind waren.

~ februari 2005 ~

~ augustus 2005 ~

Maar hij is zijn broer. En hij ook de zijne. En daar komt niemand tussen.

~ juni 2006 ~

~ februari 2007 ~

Iedere dag, wel tien keer per dag, moet ik ze hetzelfde vertellen. En nog een keer. En nog een keer.
Ruim die rommel even op. Laat je broer met rust. Zet de tv wat zachter. Laat je broer met rust. Niet op de bank springen. En nou hou je op je broer lastig te vallen. Nee, je mag niet op de computer. En verdorie, STOP toch eens met klieren jullie!

~ april 2007 ~

~ februari 2008 ~

Er zijn periodes dat ze de hele dag kibbelen. Bekvechten. Helemaal gek word je daarvan, en je vraagt je af of dat een fase is die uberhaupt ooit over zal gaan.

~ maart 2008 ~

~ augustus 2008 ~

En dan ineens, dan zie je het. Zo af en toe.
In een onbewaakt moment zie je datgene waarvan je hoopt dat ze het meekrijgen, naar boven drijven. Niet omdat het moet, niet omdat ik het zeg.
Omdat ze broers zijn. Omdat ze bij elkaar horen.

~ april 2009 ~

~ juli 2009 ~

Nu er eentje begint te puberen en eentje al vanaf zijn 2e jaar continu in de puberstand-lijkt te staan, staan ze elkaar verbaal soms zo naar het leven dat je je afvraagt of het ooit nog goed komt.
Maar dan ineens tref je ze samen, pratend over van alles. En dan weet je het is er nog.
En het blijft ook altijd.

~ januari 2010 ~

~ mei 2010 ~

Voor de buitenwereld worden ze groot, maar niet voor elkaar. Zij kennen elkaar zoals ze altijd al zijn geweest. Ze kennen elkaars hart. Ze delen grappen die alleen zij begrijpen.  Ze herinneren zich hun ruzies en plezier. Het hoogtepunt van hun dag is als ze de ander zo hard laten lachen dat er een natte plek in de broek ontstaat. In die van de ander.

~ december 2010 ~

~ mei 2011 ~

Ze zijn broers.

~ december 2011 ~

Geen opmerkingen:

Een reactie posten