zaterdag 9 maart 2019

Het kàn toch niet meer missen?

Even terugblikken naar de dag waarvan je wist dat die ging komen. En waarnaar je, of in elk geval ik, altijd reikhalzend uitkijk. De finale van Wie is de Mol. Maar waarom eigenlijk? Want je weet al dat het gaat eindigen met een cliffhanger. Dat de beelden radicaal afgeknipt worden op het moment dat de winnaar en de verliezer onthuld gaan worden. 
En dat je denkt: was dit het nou? Ook dit keer bleef ik weer met een kleine kater achter.

Met als extra dompertje dat er óók geen leuke twist te zien was. Geen mogelijke verdubbeling van de pot of een ontmoeting met of hint naar de Mol. Dat zit er toch elk jaar in? Jammer jammer jammer. Wat mij betreft zijn er teveel spanningselementen verloren gegaan dit seizoen.

De enige geniale wending die er nu nog in kan zitten is dat Niels of Merel de Mol is. Maar ik geloof daar niet in. Ik vermoed dat de enige van mijn voorspellingen die uit gaat komen is, dat Merel de winnaar is.

En nog even over die eind-preek van Rik. Sta je daar zo lang voor de spiegel om jezelf mooi te maken. Puistjes uitknijpen. Hakjes aan. Jurkje strijken. En dan komt Niels aandrentelen in zijn korte broek, opgetrokken sportsokken, crème kleurige open blouse met een wit shirt er onder. Even serieus. Waar is Olcay Gulsen als je haar nodig hebt?

Nu ik het eind besproken heb, kan ik het ook nog wel over het begin hebben, toch? Vanwege een theater avondje keken we het een dag later terug. Ik dacht serieus dat we het verkeerde hadden opgenomen, want we kwamen zomaar in Moltalk binnen. Om verplicht naar het gewauwel van Chris en Margriet te moeten luisteren. What the f*ck. Waarom? Inmiddels begrijp ik dat dit was omdat er geen drie maar twee opdrachten waren dit keer en het programma daarom zo'n tien minuten korter duurde. Die moesten opgevuld worden. Maar hé, nooit meer doen hoor dit. Maak dan dat zogenaamd ontspannen en spontaan terugblikken met een cocktail in de hand, zittend op het strand, maar een beetje langer. Dat gelooft toch ook niemand.


~ gemaakt door @johanamssoms ~

De eerste opdracht in het water was best vermakelijk om te zien. Vooral ook omdat het zo onlogisch aangepakt werd. We zagen shuttleboten die niet stopten, een sterke stroming, een afdrijvend hoedje, blokken die te zwaar leken om goed vast te houden en die uit het bootje gesodemieterd werden en voorbij drijvende blokken. Maar ik zag vooral een kleurenblinde Sarah die blokken om de paal in het water deed, terwijl ze daar nu juist vanaf gehaald moesten worden. En ze deed een Hans Kazannetje, want in een mum van tijd was haar stapel schijven met 2 verminderd. Hoezo 'ik heb er 5'? Je had er 7, muts.



Voor de DJ opdracht hadden ze zich op het strand al een beetje ingedronken. Dat werd een feestje, tijdens het plaatjes synCHRONISeren. Een kleintje dan. Met nog meer cocktails, bier en guilty pleasures. Sarah vond het lastig. Want ja, zij is aritmetisch, atonaal en muzikaal dyslectisch. Maar op haar liedje 'Vision of love' ging ze los. Althans, ze deed heel erg haar best om de tekst mee te zingen. Tekst die een prachtige omschrijving vormt van wat de Mol mee maakt. Maar viel het nu mij alleen op, dat ze tekst helemaal niet zo goed kende en hier en daar haperde? Is dat niet gek als je beweert dat dit jouw guilty pleasure is?

Prayed through the nights
Felt so alone
Suffered through alienation
Carried the weight on my own
Had to be strong
So I believed
And now I know I’ve succeeded
In finding the place I conceived


En toen was het ineens klaar. Alsof de productie dacht: lage pot, prima. Laten we nu stoppen. In het kader van de bezuinigingen bij de publieke omroep. Zo'n reis naar Colombia kost al genoeg. 

Rest alleen nog die ene vraag: wie is nou toch de Mol. Er is er maar één die continu doet of ze niets kan en tóch de finale haalt. Zonder het geluk dat de Joker-koning heeft.


~ Staat de Mol met haar voetjes onder de grond? ~

Daarbij staat zij op plek 9 in de leader. Negen, een getal dat vaker terugkomt. Er waren 9 waslijnen, 9 verschillen in de fabriek, 9 kisten, 9 bakjes met enveloppen...



We gaan het zien vanavond. En ook of er nog iets over is in de historisch lage pot. Of zou die half leeggeroofd zijn door de penningmeester?

Ik verheug me erop om Robèrt, Jamie en Rick Paul terug te zien. En Sinan...zou hij het door Nikkie geadviseerde zalfje voor onder zijn ballen opgesmeerd hebben? Serieus, ik verstond echt ballen, maar het zullen zijn wallen wel geweest zijn.

Anyway. Vanavond de ontknoping. Van de Mol én van de Poule. Wordt nog één keer vervolgd.

4 opmerkingen:

  1. Mmm ik lees hier weer hints die ik niet kende. Negen. Als het Sarah is dan is het 'Mwah'. Alleen als het Nielson blijkt te zijn dan ga ik gillen. Dit seizoen was inderdaad minder, minder gillen/joelen op de bank.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Zaten wij er weer even goed naast ;-) !
      Groot applaus voor Merijn.

      Verwijderen
  2. Ik heb het eerste seizoen met veel plezier gekeken en daar is het bij gebleven. Dat het opeens bekende mensen moesten worden vond ik jammer.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik vind dat je daar helemaal gelijk in hebt. Het haalt veel van de spanning uit het spel. Ik heb recent de laatste De Mol serie van België gezien, met onbekende Vlamingen. Daar vond ik veel terug wat ik in Nederland mis. Het geeft veel meer dynamiek.
      Maar ja, kijkcijfers hè? Die daalden de eerste 4 series en ze stegen weer toen er BN-ers mee gingen doen.
      Het is ook niet mijn keus...maar toch leuk genoeg om met veel plezier te blijven kijken.

      Verwijderen