zaterdag 5 september 2020

Wie is de Mol? jubileert

zaterdag 5 september 2020

Op een zaterdagavond in maart van dit jaar keken we de finale van het 20e seizoen Wie is de Mol?
Ik zag de triomf van het winnen van de poule binnen vijf minuten in rook opgaan. Want natuurlijk zat ik ernaast, zelfs toen er nog maar keus uit drie was. 

Aan het eind van dit voor mij teleurstellende seizoen volgde er toch nog een hoogtepuntje. Er zou in de nazomer een extra serie starten. In mijn ogen een goedmakertje voor dit toch wel erg magere jaar. 

Zo genoeg als ik er toen van had, zo nieuwsgierig ben ik inmiddels toch weer naar deze bonus serie, die binnen een uurtje gaat starten. Er is nog geen enkele deelnemer bekend, dus alleen dat maakt vanavond al iets om naar uit te kijken.


Het zijn geen oud-mollen zoals onder de Molloten lang werd gesuggereerd. Maar wél oud-deelnemers die een tweede kans verdienen en krijgen. 

Ik vrees met grote vrezen, door alle speculaties, dat de man die ik liever niet terug zie, de sympathie van veel kijkers gewonnen heeft en daadwerkelijk een nieuwe kans gaat krijgen. Hij kan er niets aan doen, maar ik krijg jeuk van Ron B. en kan niet anders dan hopen dat hij er de aller eerste aflevering opnieuw direct uit dondert. Niet aardig, ik weet het, maar ik bèn ook niet altijd aardig.


Afijn, wij gaan dus kijken. En punten inzetten. Want ook dit jaar gaat de OntmaskerDeMol poule weer uitmaken wie er met de wisseltrofee vandoor gaat.

Van diverse kanten werd me al gevraagd of ik weer een poule ging aanmaken, dus ik kon er ook niet onderuit geloof ik. Ik verstuurde de aanmeld-link naar onze oud-deelnemers en via no-time was bijna iedereen er weer bij. 

Blijkbaar kunnen Molloten goed met teleurstellingen omgaan en zijn we alle tegenvallers en saaie opdrachten snel vergeten. Het was best leuk hoor, heus waar. Maar ik wil meer dan leuk. Nieuwe ronden, nieuwe kansen.
En verwachtingen bijstellen, dat helpt bij mij ook.

Wil je ook meedoen, meld je dan bij mij, dan voeg ik je toe. Ook na de eerste aflevering heeft dit nog zin. Want dit keer hoef je niet vóóraf al punten in te zetten. We weten immers niet wie er mee gaan doen, dus dat is lastig een Mol kiezen.

Nog een tip: probeer bonuspunten te verdienen door op maandag de testvraag die in de app verschijnt te beantwoorden. Wanneer aan het eind van de finale blijkt dat je vragen goed hebt beantwoord, krijg je extra punten. Waardoor je kunt stijgen op de ranglijst. Deze vraag blijft 24 uur zichtbaar in de app, dus wacht er niet te lang mee.

Of heb ik door dit te vertellen nu een troef uit handen gegeven?

Anyway, ik verheug me er weer op.

6 opmerkingen:

  1. Wat een heerlijk enthousiasme. Doet het gezin ook mee en strijden jullie dan samen of tegen elkaar? Dat het maar een meer dan leuke serie gaat worden en op naar de wisselbeker!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het hele gezin doet mee Nicole, maar allemaal individueel. Dus dat betekent 4x kans op de trofee straks hier in huis. Maar we hebben de eerste aflevering wél samen gekeken en dat is tegenwoordig erg uniek. Jongste kijkt zo wie zo nooit TV. Gezellig hoor...

      Verwijderen
  2. ha Sjaantje,

    ik ken niemand die zo enthousiast over de Mol is als jij.
    Ik vind het zo leuk om te lezen...
    (Zou bijna zelf ook gaan kijken)
    (Misschien ga ik dat wel doen...)

    Groetjes, Marlou

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik kende ook niet veel mensen die keken. Tot ik een aantal jaar geleden een poultje opzette. Toen doken er vanuit alle hoeken bekenden op die óók enthousiast kijker waren. En sindsdien ook elk jaar weer meedoen. Probeer het eens zou ik zeggen en kom er bij. Voor mij is het ook wel een beetje de heisa er om heen die ik leuk vind hoor. Ik verbaas me er keer op keer weer over hoe dit programma zoveel mensen maandenlang bezighoudt.

      Verwijderen
  3. Reacties
    1. Gezellig, je bent inmiddels in de poule opgenomen. Succes!

      Verwijderen