vrijdag 25 september 2020

Mol Update

Inmiddels staan we aan de rand van de vierde aflevering van het Jubileumseizoen van Wie is de Mol? Bijna op de helft. Tijd voor een update. Hoe staat het ervoor?


Beide afgelopen weken werden we getrakteerd op prachtige beelden. Vorige week was dit het landschap van Pienza met groene heuvels en vele cipressen, waar ze de Italiaanse Vierdaagse met wat steentjes op hun nek moesten gaan lopen. Nou ja, Vierdaagse...drie kwartiertjes. 

Waar de ene groep zonder al te veel morren en poespas de manden oppakte en wegliep, had het andere er wat moeite mee om überhaupt in beweging te komen. Hoezo was het eigenlijk een goed idee om de vrouwen samen en de mannen samen te laten sjouwen? Was krachtverdeling door een beetje te mengen hier niet beter geweest? Terwijl Jeroen klaagde over zijn monnikskap spier, droeg Peggy met één hand een mand en duwde ze met de andere de stenen én Nadja de berg op. 


Bij de andere groep spurtte Ron op zijn kaplaarsjes nogal tegen, maar met haar hilarisch "wij lopen niet te zeiken" kreeg Ellie hem toch gemotiveerd door te gaan.

Wat toen volgde was de laser opdracht. Op Ron na was iedereen meteen enthousiast. Hij mocht daarom eerst, met Nicky als steun en toeverlaat. Maar niet nadat er een briefing was geweest, die de Ellie Lust in Ellie Lust naar boven haalde. Aan de etherdiscipline lag het dit keer niet dat Nicky al snel down was en Ron 'daar gaat mijn schild' mompelde. De slapstick die daarna volgde deed de hele groep naar een Tena Lady verlangen. 

~ Gemaakt door  @johanamssoms ~

Over naar het Vragenvuur, waar Elly haar mouw leegschudde alsof ze aan het ondervragen was. En waar Patrick tot ieders verbazing de pot spekte met €1500. Ik snap hem wel, want hij is niet de Mol en had wel een joker te verdedigen, dus een zwarte vrijstelling kwam hem niet zo goed uit.

Het rode scherm was deze week voor Nadja, die niet op het juiste klapstoeltje zat en plotseling Lieffie bleek te heten, want iedereen noemde haar zo. Ze zal vast gezellig geweest zijn, maar wij kijkers hebben weinig van haar gezien. Prima, dan kun je best gemist worden. Door ons dan hè?


De laatste aflevering begon met proosten op de blijvers. Zou Ron nooit een bier of wijntje drinken, want tot nu toe proost hij alleen met koffiekopjes, wijnflessen of lege glazen. Of zou hij nuchter willen blijven zodat hij zichzelf niet kan verspreken? Ik weet niet waarom hij in den lande de gunfactor heeft, bij mij wordt zijn irritatiefactor groter dan groot.

Horace leidde de verwarrende stemming voor de nieuwe penningmeester, dus vanaf hier beheert Ellie de pot (nu niet met flauwe woordgrappen beginnen hè?). 


Vervolgens keken we naar een stukje zomervakantie-toneel. Normaal gesproken binden medelanders hun hond aan een boom als ze op vakantie gaan. De redactie draaide het dit keer om. De kandidaten werden in hun vakantie aan een boom gebonden. Het werd één grote Houdini act waar Meneer Onnozel veel moeite had om los te komen. Wat leerden we? Dat je voor €100 eyeliner kunt aanschaffen bij Nicky. En dat de briefjes van €100 niet van heel goede kwaliteit zijn, want er scheurde er eentje toen Jeroen hem iets te enthousiast van Tygo - de man van de rare gebaren - aan wilde pakken.


Vervolgens hield hij dat briefje achter en kwam het niet in de pot. Hij had het in zijn Björn Borg gestopt als een soort van zwart geld - of bruin inmiddels.

Tijdens de opdracht met de luiken werden meerdere invallen gedaan bij onschuldige Italiaanse families. Met succes, want overal gingen de luiken open. Ook in de hemel, want de regen stortte naar beneden. 

Bij de laatste opdracht deden ze een omgekeerde escaperoom in Fort Radicofani. Daar vochten ze zich met een stormram naar binnen. Iedereen behalve Ron dan, want die keek toe. En klom op de wip, waar hij zijn balans en zijn laatste stukje geloofwaardigheid verloor.

~ Gemaakt door  @johanamssoms ~

Wat is er toch met die man? Hij houdt zich overal afzijdig, doet niet enthousiast als er iets gewonnen is, maar loopt wél veel te miepen. Òf hij is de Mol en speelt het als de Sinan van de groep òf hij is zo gebrand het spel te winnen en zet zichzelf expres buitenspel om zo goed te kunnen observeren. Dat laatste kan, maar lijkt me erg moeilijk om twee weken vol te houden. En het eerste wil ik echt niet want dan moet ik er nog 5 afleveringen tegenaan kijken.

Maar goed, waar was ik.

De executie nog. Jammer genoeg zagen we Horace vertrekken en deden ze ons doen geloven dat alleen Ellie, Jeroen en Patrick dat ook zagen. Maar wie zegt dat die andere twee busjes niet ook nog daar geparkeerd stonden met uitzicht op buiten?


In onze poule wordt de verdeling langzaam zichtbaar. Bovenaan de mensen met inzicht en het volle puntenaantal, middenin de spreiders en onderaan al één uitgespeelde Molloot die alles of niets was gegaan.

Nog één nachtje slapen, dan komt het vervolg. Op een Molletje naar de volgende aflevering dan maar...

5 opmerkingen:

  1. Ha leuk... een update.
    Wat zijn jullie toch super enthousiast. Heerlijk om te lezen.
    Ik vind de tekeninge echt geweldig! Compliment!

    groetjes!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Voorgaande jaren zette ik onder de tekening de naam van de maker. Nu was ik dat vergeten; dom! Inmiddels staat het er weer. Ik kan echt niet zo leuk tekenen. Hij wel!

      Verwijderen
  2. Inmiddels is ie alweer achter de rug. Ik hoorde dat Ellie het veld moest ruimen. Maak jij die tekeningen?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Voorgaande jaren zette ik onder de tekening de naam van de maker. Nu was ik dat vergeten; dom! Inmiddels staat het er weer. Ik kan echt niet zo leuk tekenen. Hij wel!

      Verwijderen
    2. Had me niet verbaasd als je je handletterkaartjes ziet 👍

      Verwijderen