zaterdag 12 september 2020

Wie is de drol?

Daar zaten we dan weer. Een unicum. Met zijn 4en op de bank, in afwachting van de tien kersverse kandidaat Mollen. Voor het eerst in al die twintig voorgaande jaren wisten wij als kijker niet wie er deel gingen nemen. Wij niet nee. 

Maar in Molloten-land is toch een heel leger speurneuzen die dat wél had uitgedokterd. Er was al bekend dat het oud deelnemers zouden zijn die allemaal een tweede kans verdienen. Aan de hand van één foto van het land waar zij ooit deelnemer waren, wisten Molloten precies de tien namen te noemen die wij zaterdagavond over ons scherm zagen rijden en lopen. 


Leuke types, met heel veel humor. En één kampioen onnozel kijken. Tegen beter weten in hoopte ik dat de Molloten er er in elk geval één keer naast zouden zitten, maar nee hoor.


Afijn, de Fiatjes500 in het prachtige Italiaanse landschap waren natuurlijk goud. En het mooie was, het spel was direct begonnen. Niks geen intro, maar hoppeta, volle bak vooruit. Of met een rotgang achteruit in één geel geval.


Ellie had direct de controle. Vooraf had ze meermalen in de media met een stalen gezicht gelogen over haar deelname, maar nu nam ze de touwtjes in handen. "Alles leuk en aardig, maar we moeten wel iets gaan doen." Of iets van die strekking.

Tja, wat viel me zoal allemaal op. Natuurlijk Rick in zijn casual friday outfitje. Hij zag er relaxed en strak uit in zijn kekke jasje en broek. 

Ron die bonuspunten scoorde door een heuse Michelangelo uit een auto te trekken én niet in de mandjes-val te lopen. Hij is blijkbaar snuggerder dan dat ie kijkt.

In het kasteel van Poppi - van het bekende Italiaanse duo Kekki en Poppi - werden we verrast door een kort optreden van vijf oud-mollen. Ik wil natuurlijk niet zeuren, maar had het nou niet verdiend geweest als über Mol George hier ook had gestaan? 


Met boter en suiker trapten ze bijna allemaal in de mollenval. Gingen ze voor de vrijstelling en vertrokken ze zonder cadeautje uit het kasteel. Ja, wat dacht je nou: als iedereen met een vrijstelling weg loopt kun je de executie toch wel overslaan? Bijna iedereen dus, inclusief super speurneus Ellie. 

Al loog ze tegen Nadja dat ze wel degelijk 'iets' had. Ja, de pest in. Dat had ze. 

Horace had de opdracht kennelijk nie zo goei begrepen. "Je mag uit één bakje iets pakken en vooral niet in de andere bakjes kijken." Dàt had hij gehoord, en hij liep ze dan ook allemaal straal voorbij. In eerste instantie leek hij heel blij met het geld. Tot hij van de rest hoorde hoe zij het gespeeld hadden. Ik vind het dan wel weer slim van hem dat hij het geld niet heeft ingeleverd, want daarmee zou voor iedereen duidelijk zijn dat hij de Mol niet kan zijn. De Mol wil tenslotte geen geld.

Jeroen liep ook langs het laatste bakje en keek pas achterom erin toen hij er al voorbij was. Maar ja, niets is wat het lijkt.

Verder viel me op dat Nadia in haar Fiat met de knopjes had zitten spelen. De ruitenwissers stonden continu aan en op dat moment viel er geen spatje regen en waren ook de zijraampjes niet nat. Ook rijdt ze stijf links van de weg, waarom dan toch?


Nicky neemt veel te veel het voortouw en speelt de rol van fanatieke kandidaat. Patrick is druk met vallen zetten voor anderen en het in de schijnwerpers zetten van Ellie als verdachte. Tygo is hartstikke leuk om naar te kijken maar voor een mol die liever niet zo opvalt veel te opvallend aanwezig op social media.

Duidelijk is dat de snuffelstage voorbij is. Iedereen duikt vól het spel in. Prachtig om te zien. Saai is het nu nog niet geweest. Gelukkig.

Afijn ze zijn dus in Bella Italia. Opgenomen vóór Corona. Best bijzonder dat de crew voor de laatste twee series precies de twee grootste Corona-haarden gekozen heeft. Eerst China, nu dus de laars.

Knap ook, dat iedereen direct Tina herkende. Want zeg eens eerlijk, kende jij haar voor De Mol China? Tijdens de opname van dit extra jubileum seizoen in Italië, was China nog niet eens op TV geweest en toch vond niemand het gek dat zij als oud deelnemer ten tonele verscheen. Mij bekroop een gevoel van 'wat mot jij hier, jij mocht pas nog meedoen, wil je gauw wegwezen!'


Dus dat deed ze. Ze hield haar hoofd niet koel, was de klos en mocht lamgeslagen vertrekken als eerste kandidaat van Wie is De Drol? met überlosers. Met de Bruin als achternaam, nu al een briljant format. 
Ik worstel me dan nog wel door nóg een Ron-aflevering heen. Djiezes, zelfs ik vond het wachten op zijn groene scherm rete-spannend.


Rest mij nog even een zakelijke mededeling. Onze poule kent dit jaar een record aantal deelnemers.
We zijn met 28 man/vrouw. Hartstikke leuk! Van hen zijn er zeven die de nieuwe test-vraag die op maandag in de app komt, niet hebben ingevuld. Is dat overmoed? Hebben zij die lousy 500 extra punten niet nodig om aan het eind van de serie als winnaar uit de bus te komen? Of is het onwetendheid?
Nou, bij deze ben je dan getipt voor de komende maandag.


Wij gaan weer kijken vanavond. Tot de Molgende week!

6 opmerkingen:

 1. Oh ik geniet weer enorm!
  Maar ik kende Tina wel hoor, oa van Het geheime dagboek van Hendrik Groen en Toren C. En Sterkte met nog een keer Ron. Wat deed hij raar hé? Ik ga brullen als hij de mol is

  BeantwoordenVerwijderen
 2. ha Sjaantje,

  grootste MOL-fan aller tijden.
  Ik hoop toch zo dat jij de oule gaat winnen.

  In Italië!!
  Zou nu onvoorstelbaar zijn...

  Veel kijklol!
  X, Marlou

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat gezellig dat jullie hier zo'n familiegebeuren van maken. Dat draagt vast bij aan het kijkplezier!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ha Sjaantje,

  ik zie nu pas dat je schreef: tot Molgende week.
  Hahah... ik ken geen grotere mollenfan dan jij!!

  Prettig weekend!
  Marlou

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zoals jij het vertelt klinkt het wel heel leuk. Wat een plezier om zo fanatiek naar iets te kunnen kijken. Vanavond mag je weer. Zet 'm op!

  BeantwoordenVerwijderen

 6. Wat een leuke beschrijving van WIDM. Ik kijk er weer met veel plezier naar. En ik ga af en toe bij jou kijken, want dit verslag smaakt naar meer

  BeantwoordenVerwijderen