zaterdag 22 december 2018

Lichtjes Run van de Rotterdam Running Crew

woensdag 19 december


Elke maand organiseert de Rotterdam Running Crew een recreatief loopje, met steeds een wisselend thema. Alleen de december-run kent een herhalings thema. Tradities zijn er tenslotte ook weer niet voor niets. Voor de derde achtereenvolgende keer was er de Lichtjesrun voor het Sophia Kinderziekenhuis. 

Een lang lint met verlichte lopers, doorcrosst dan de stad en passeert de mooi verlichte Rotterdamse highlights. De run was zoals altijd gratis, maar met elkaar verzamelden en doneerden we geld ten behoeve van dit kinderziekenhuis en hun actie Lichtjes voor Sophia *klik. Dat zijn symbolische lichtjes voor in de kerstboom bij het ziekenhuis. 
De opbrengst gaat dit jaar naar de ontwikkeling van een smartphone applicatie, waarbij emotionele problemen bij ernstig zieke kinderen geïdentificeerd en behandeld kunnen worden. 


De Schiedams-Maaslandse Running Crew Combinatie was deze avond uitgedund tot 2 personen. Me and my mate. We hielden onder etenstijd last minute spoedberaad of en welke metro we gingen halen.

~ foto van internet ~

Uiteindelijk voegden we ons ruim op tijd bij de andere hardlopers op het Stadhuisplein in Rotterdam Centrum.


Om ons even voor acht uur in de richting van de pacer van onze afstand en snelheid te vervoegen. Toen bleken we ineens frontrow te staan. Ofwel: met onze snufferd direct voor het podium. 


Kijk maar, daar onder die groene pijlen, daar stonden we. Het blijft een fascinerend gezicht, al die lopers in fluoriserende kleuren en de groene Rotterdam kleur schijnend over het plein.


De avond werd geopend door een spreker van het Sophia, gevolgd door de gebruikelijke veiligheidsafspraken van de crew. Zoals 'waarschuw elkaar', 'bij rood licht stoppen we' en 'blijf op de stoep'.

Daarna zorgden we met elkaar voor een kippenvel moment. Om het recentelijk overlijden van Crewlid Marcel te gedenken, zongen we met elkaar luidkeels 'You'll  never walk alone'.


Over saamhorigheid gesproken...

De bijna acht kilometers die daarna volgden, waren opnieuw adembenemend mooi. Ik kan er geen genoeg van krijgen. De kerstverlichting in de stad is echt heel mooi. En de rode Willemsbrug, de groene Euromast, de Veerhaven en SS Rotterdam zijn een lust voor het oog. Ook de blikken van reizigers die ons allemaal door het metrostation zagen rennen, waren goud waard. 

~ foto van instagram ~

Culinair hoogtepunt waren de ècht warme gehaktballen die we onderweg door  medewerkers van De Ballentent aangeboden kregen.


We sloten af met de foto bij de enorme kerstboom op het plein. 

Uiteindelijk hebben we met elkaar een geweldig bedrag van 11.000 euro op gehaald. 


Lopen doe je dus echt niet alleen voor jezelf.


Ik had deze avond niet graag gemist, net zo min als de andere Running Crew loopjes van 2018. Bedankt en tot volgend jaar!

1 opmerking:

  1. Wat klinkt dat leuk!!! Het is dat hardlopen echt niks voor mij is 😉

    BeantwoordenVerwijderen