zondag 9 december 2018

De boom in

woensdagavond 5 december

Op sinterklaasavond gingen wij bij (O)Pa een cadeautje brengen. Eigenlijk moest het onder de kerstboom tussen de andere pakjes die we elkaar dan gaan geven. Maar ja, nu kan hij er nog een paar weken plezier van hebben. Dus kreeg hij het vervroegd.

Gewapend met een tas vol spullen en allerlei zoet sint-lekkernij stapten we binnen.


~ Avondfoto's maken met een smartphone geeft geen mooie foto's. ~
Op Black Friday, die dag dat half Nederland 'gek' werd en op één dag allerlei zogenaamde koopjes ging aanschaffen, had ik niets nodig. Behalve een kunst kerstboompje dan. 
Omdat hij zo houdt van de avond-sfeer, met lampjes en kaarsjes én omdat hij geen kat meer heeft die de boom in kan duiken, leek ons dit een mooi geschenk.


Ik zocht er lampjes, ballen, hangertjes, slingers én een piek bij. De jongens vouwden de boomtakken los, plaatsten de twee helften op elkaar en zetten hem neer. Het was bèst een geinig ding en hij stond nog stabiel ook.


Als finishing touch zette hij zelf de piek er op.


Tadáá! Klein maar fijn. Precies zoals hij het graag heeft.


Het optuigen van het boompje kostte precies even veel tijd als het leegeten van de schaal snoepgoed.


Uit de kast haalde hij de ballen die hij in de loop der jaren gekregen had, maar nog nooit in een boom had kunnen hangen.


Nu konden ze de boom in.


Hoog tijd dat we iets aan die van ons gaan doen. Deze staat al vanaf zondag 2 december in de woonkamer. Kaal te wezen. Aan de slag!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten