zondag 7 oktober 2018

Hardlooproutes in het Schiedamse Beatrixpark.

dinsdag 18 september


Vanaf 2015 wilde men in Schiedam de inactieve Schiedammers gaan aansporen om structureel meer aan de beweegnorm te gaan voldoen. Onder andere door ze op de hoogte te brengen van wat er in de stad te doen is op het gebied van sport en bewegen.


Er werd een uitvoeringsprogramma sporten en bewegen gemaakt. Het uitgangspunt hierbij was 5 keer per week een half uur bewegen. 


Dus heel moeilijk is dit niet.


Eén van de initiatieven is het markeren van twee hardlooproutes in het Beatrixpark geweest. Eentje van twee kilometers lengte en eentje van 3 kilometers. Ze beginnen en eindigen op hetzelfde punt in het park en kunnen dus eindeloos met elkaar gecombineerd worden.

~ foto van internet ~

Tijdens de Nationale Sportweek 2018 werden de routes officieel geopend door Wethouder Sport Fahid Minhas. 

~ foto van internet ~

Mijn hardloopgroepje De Vroeghe Vogels was uitgenodigd daarbij aanwezig te zijn. Was het toeval dat de opening plaatsvond op dinsdagavond 19.00 uur, het aanvangstijdstip van onze dinsdagavondtraining? In elk geval was dit een verstandige keus, want nu zouden er zéker hardlopers en andere geïnteresseerden bij aanwezig zijn. Een opening zonder belangstelling zou tenslotte een beetje sneu zijn.

~foto van internet ~

De werkelijkheid was gelukkig anders. Het was heel leuk om te zien dat er naast Vogels ook zéker andere lopers aanwezig waren. Dat gaf de opening de aandacht die het verdiende.


Er was een wethouder, een spreker, pers, een lintje en confetti. Daarna was het tijd om te routes te gaan verkennen. Er was ons in de media 'beloofd', dat er twee hardloopclinics gegeven zouden worden. Zowel voor de beginnende als de ervaren loper. Dáár was ik vooral nieuwsgierig naar en dát leek me leuk. 


En juist dat werd een kleine afknapper. De clinic voor gevorderden bleek namelijk gegeven te worden door onze eigen Vogel trainer John. Hij gaf er de volgende inhoud aan: "Hier start de twee kilometer route. Loop hem in je eigen tempo. Wanneer je op dit punt terug bent, loop je de drie kilometer route er in je eigen tempo achteraan." Tja.

~ foto via Running Friends Company ~

Is het héél gek als ik zeg dat ik vooraf een ander idee bij die clinic had? 

Maar ach. Lopen wilde ik tóch die avond. Het was prima om er bij te zijn.
Het zijn twee leuke rondjes. Een prima plek om laagdrempelig en ongeorganiseerd te bewegen. Want naast hardlopend, kun je ze ook prima wandelend of skatend volbrengen.

~ foto via Running Friends Company ~

Eén minpuntje: de routes zijn niet verlicht. Dus niet geschikt voor als de zon onder is tijdens de herfst- en wintermaanden.


Al met al een prima aanvulling in het Beatrixpark.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten