vrijdag 30 november 2012

Kruidnootjescake

Ik maakte een baksel, passend bij deze periode van het jaar.
Niet moeilijk, wel lekker. Een aanrader. Dus.
Kruidnootjescake is geweldig. Mijn hele leven draait om kruidnootjescake. Ook al weet ik dat pas sinds eergisteren. Ik vind kruidnootjescake nog leuker dan de Efteling! Wat overigens ook goed te maken zou kunnen hebben met het feit dat ik perfect gelukkig zou zijn als ik onze polder nooit meer uit zou hoeven.

Wat je nodig hebt:

- 250 gram cakemeel
- 200 gram witte basterdsuiker
- 200 gram roomboter
- 3 middelgrote eieren
- 150 gram kruidnootjes
- 2 eetlepels speculaas / koekkruiden
- scheutje melk


Hier in huis wonen 3 "nootjes-haters". Heb jij het beter getroffen, dan kun je nog 75 gram amandelschaafsel gebruiken voor op de bovenzijde van de cake.

Hoe ga je te werk:

Vet eerst een cakevorm in.


Klop de boter en de basterdsuiker door elkaar.


Voeg één voor één de eieren toe.
Als ze allemaal zijn opgenomen in het beslag, mag de cakemeel er bij.
Roer de speculaas / koekkruiden door het beslag.


En daarna de kruidnootjes.


Voeg als laatste een scheutje melk toe om het geheel niet te droog te laten worden.

Doe het beslag in de cakevorm en strooi er indien gewenst het amandelschaafsel over.


Verwarm de (heteluchtoven) voor op 150 graden.
Plaats een rooster in de oven en daarop de cakevorm.
Bak hem in ongeveer 50 minuten gaar en goudbruin.
Gebruik eventueel een satéprikker om te bepalen of de cake gaar is.
Als je ziet dat de bovenkant van de cake te bruin wordt, dan kun je de cakevorm met aluminiumfolie afdekken en daarna verder bakken.

Eet smakelijk!