maandag 9 oktober 2017

Garbage Run

woensdag 27 september


Woensdagavond, Running Crew avond.


In de voorbereiding overheerste de afvalrace al. Het groepje meiden waarmee we deze loopjes meestal doen, dunde in de aanloop aardig uit. Aan het eind van het liedje waren we samen over. 


Dus stapten we, heerlijk ouderwets, met zijn tweeën in de auto. Op weg naar Waalhaven. Om weer eens te rennen op een bijzondere plek in Rotterdam. Een plek die normaal verboden terrein is en nu opengesteld voor de Running Crew.

~ Foto van Iris Hofland ~

De startlocatie was SUEZ Recycling & Recovering. Mijn chauffeur heeft nooit een Tomtom nodig, maar vandaag konden we ook gewoon onze neus volgen. Er heerste een onmiskenbare vuilniswagen lucht. Eentje die zelfs na een klein half uurtje niet wende.


Het bleef lang rustig op het terrein. Maar nadat ik achter een vuilniswagen een plasje had achter gelaten, was het terrein toch aardig vol gelopen.


We verzamelden bij de 9 kilometer zuil. Vandaag moest het er maar weer eens van komen. Na een voorzichtige en rustige opbouw tijdens de afgelopen weken, vond ik het tijd voor een volgende stap.


Nou, dat hebben we geweten. We waren even vergeten dat over het algemeen het tempo in deze groep iets hoger ligt dan bij de 6 kilometer groep.


We hebben dus ongelofelijk lopen zwoegen, puffen en keihard gewerkt. Héél hard gelopen - dachten we.

Met af en toe een welkome adempauze bij een oversteekplaats.


Maar het lúkte wel. Achteraf zag ik dat het met het tempo nog wel mee viel. De gemiddelde kilometertijd lag rond de 6 en een halve minuut. Maar het voelde veel sneller.
  

Mijn grootste tevredenheid lag bij het volbrengen van 9 en een halve hardloopkilometers. Dat is toch maar mooi weer gelukt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten