zondag 27 oktober 2019

Hoe je geld cadeau kunt geven

De broer van zijn vriend werd achttien en gaf een feest. Samen met zijn vriendin, die ook achttien werd.

Wat geef je dan, aan jongelui op deze leeftijd?

Op een idee gebracht door @mama.veer, plunderde ik de geldbuidel van Oudste. 


Zelf gebruik ik bijna overal mijn pinpas voor en heb weinig contant geld in huis. Oudste vindt het geinig om contanten in huis te hebben, maar houdt niet klein geld uitgeven. 
Hij gaat dus met flappen het huis uit en komt er met muntjes weer in. Die stort hij vervolgens in een doosje en dat is inmiddels niet meer te tillen. Eens in de zoveel tijd neem ik het voor hem mee naar de voetbalkantine, want achter de bar willen ze graag kleingeld hebben. Dan ruil ik het om voor flappen, is de cirkel rond en begint het hele circus weer opnieuw.

Afijn. Oudste kon me dus aan muntjes helpen. En de supermarkt hielp me aan twee dikke repen chocola met een originele smaak.


Ik zocht een groot stevig stuk karton, wat ik inpakte. De fleurige papiertjes waren op, daarom werd het stemmig zwart. Dat kan de volgende keer dus wel wat vrolijker. Ik legde de muntjes in de juiste vorm en plakte ze vast met stukjes foam tape.

Aan de achterkant plakte ik de repen vast. Hier en daar een sticker met toepasselijke tekst en wat washi tape. Met de perforator maakte ik wat groene confetti. Dat legde ik op een stuk doorzichtig folie en daarmee pakte ik het karton in.


Et voila! Daar was een geld-cadeau. Het viel nog in de smaak ook.

Natuurlijk kun je dit met alle letters en cijfers doen, dus leuk voor allerlei gelegenheden.

10 opmerkingen:

  1. is toch véél leuker dan een envelop :-)
    keigaaf joh

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat vind ik ook. En ik hou er van om steeds iets anders te bedenken.

      Verwijderen
  2. Hoi Sjaantje,

    wat een ontzettend leuk idee.
    Daar heb je vast een hoop plezier aan gehad!!

    Dagdag, groetjes van Marlou

    .

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dat is geweldig leuk gedaan! Maar effe terug... wie was er jarig? (Of was jij ook uitgenodigd?) Het ziet er wel heel tof uit op dat zwart vind ik. (Al die vrolijke papiertjes werden hier zeker zaterdag bezorgd 😂)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Vond je het te cryptisch, wie de jarige was :-) ? Ik was wél uitgenodigd, maar ging niet. Dus Oudste nam de honneurs waar. Het was tenslotte voor de broer en vriendin van zijn vriend ;-).

      Verwijderen
    2. En oh ja, ik heb ineens een stuk minder vrolijke papiertjes in huis. Maar dat ruimt lekker op ha ha. En op de rol was het gewoon op. Ik denk ook eigenlijk wel dat de muntjes beter uitkomen tegen deze achtergrond dan tegen een hele kleurige.

      Verwijderen
  4. Hoihoi,

    ik herinner me ineens, dat mijn kleinzoon voor zijn verjaardag en skateboard kreeg beplakt met 50 centen.
    Het skateboard was zelfgemaakt en had niet het normale formaat natuurlijk...
    Hij was onwijs blij!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat klinkt ook heel leuk. En dat hij er blij van werd betekent dat het cadeau is goedgekeurd. Origineel is het zeker. En de moeite die de gever er in heeft gestopt vind ik zelf ook wat waard.

      Verwijderen
  5. even op je reactie bij mij; ik lees mijn stukjes nooit terug want krijg stress als ik schrijf- of typefouten zie. Gewoon niet teruglezen dus.
    Wat leuk om zo geld te geven en dan met chocola er bij. Liefs van mij en fijne dag.

    BeantwoordenVerwijderen