woensdag 6 juni 2018

Foodtruckfestival

zondag 3 juni 2018


Jongste had al gezien dat er in het Beatrixpark, waar hij doorheen fietst van en naar school, veel bedrijvigheid was vrijdagmiddag. Althans. Van trucks. Niet van mensen, want het was hevig noodweer.

Zaterdag hebben wij er niet meer aan gedacht. Maar zondag waren we vrij én het was mooi weer.


We hadden dan wel horen zeggen dat het weinig voor zou stellen, met maar een stuk of 12 foodtrucks, maar even er heen wandelen kon geen kwaad.
Bij het naderen van het park wees niets er op, dat er überhaupt mensen waren. Maar plots zagen we een nest fietsen staan. Zou daar dan iets te beleven zijn?

Achter de bosjes doemde er een veld op, met duidelijk meer dan 12 trucks en een gezellige mensenboel.

Wàt een goede beslissing om er heen te gaan. Natuurlijk, het stralende weer was heel bepalend. Maar zo werd het ineens een middag, zoals deze bedoeld is wanneer het 'festival' mag heten.


We liepen een rondje, veroverden twee stoeltjes en werden helemaal zen.

Geen bier of frisdrank, want de rijen bij de bar op het middenterrein waren heul lang. Maar wel fruitsmoothies en iced coffee met kokos en chocola. In een grote cirkel stonden allerlei trucks opgesteld. Ieder met zijn eigen lekkernij te koop. 


Thema van deze middag was 'Hef het glas en kom samen met vrienden en familie.' De sfeer was uniek en ongedwongen. Ik hóu er zo van.


Bier en wijn werd niet in kannetjes geschonken, maar in gieters. Géén plastic bekertjes op de grond want iedereen kocht bij zijn 1e drankje voor 1 euro zijn eigen glas. Live muziek galmde vanuit de podiumwagen. Op het veld vermaakten kinderen zich met schaakborden, mikado en andere spellen.


Een bijzonder detail was, dat de organisatie aan ruim zeventig kinderen wiens ouders niet zoveel te besteden hebben, een ijsje en friet uitdeelde.


Ik gaf deze middag een dikke tien. En dat in Schiedam............

Geen opmerkingen:

Een reactie posten