vrijdag 14 april 2017

The Brains

Aan zelfvertrouwen geen gebrek.

Over drie maanden wordt hij vijftien. Een vrolijk, sociaal type. Zuinig op zichzelf én de natuur.

Een harige bonenstaak is het. 

Nu wel. Twee zomers geleden was het een propje. Dat zien we nu, als we foto's terug kijken. Toen vond ik het nog best meevallen. Maar nee. Terugkijkend viel het niet mee.

Hij heeft er hard aan gewerkt. Met zijn magere melk, verbod op de crème bij de spinazie, en een limiet aan de snoepjes, koekjes en chipjes in de week. Met zijn herintreding bij de voetbalvereniging, want hij had beweging nodig. Vond ie. En met zijn weerzin tegen de schoolverpleegkundige die hem in de gaten hield.

Geholpen door de groei en zijn leeftijdsontwikkeling, is hij dus nu een harige bonenstaak.
Een lange lat. Hij is er trots op en dat mag. Met zijn keeperstrainer probeert hij ook sterker te worden. Opdrukken, push-ups, dat soort dingen. Héél voorzichtig gaan er zich spieren aftekenen onder zijn shirt. Regelmatig buigt hij zijn onderarm, balt hij zijn vuist en spant dan de boel aan.

"Kijk! Kijk dan! Moet je voelen!"

Gisteren lachten we er om. Toen kwam de entertainer in hem boven. Hij trok zijn shirt uit en nam allerlei poses aan waar de wereldkampioen bodybuilding een puntje aan kan zuigen.

Dan vandaag. Hij is met twee klasgenoten al een aantal weken aan een schoolopdracht voor Informatica bezig. Hij legt de lat hoog en is erg kritisch. Goed is niet snel goed genoeg. 
Ze hebben een actie filmpje gemaakt, met daarin allerlei beeldeffecten en geluiden verwerkt. Alleen een flitsend en spannend muziekje moest er nog onder. Vandaag de finishing touch.

Hij probeerde op de computer dingen uit en overlegde via zijn mobiel met hem. Even leek het er op dat het niet ging lukken. Mopperend en zuchtend zat hij achter het scherm. 




"Wes, misschien heb ik een idee." Tot grote vreugde van hem én mij, was hij er erg mee geholpen.
Blij waren ze, allebei.

"Wij zijn gewoon een goed team samen Wes", zei ik hem. Dat vond hij ook.
"Wij zijn The Beauty en The Brains mam. Maar dan ben jij The Brains!"

Ik zeg toch. Aan zelfvertrouwen geen gebrek.

3 opmerkingen:

  1. Hele leuke blog, mag toch wel zelfvertrouwen hebben?
    Gr Wessel!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het is juist fijn als je dat hebt Wes. Dat gaat je nog ver brengen! xxx

      Verwijderen
  2. Heerlijk zoveel zelfvertrouwen! Leuke blog

    BeantwoordenVerwijderen