vrijdag 17 februari 2017

Paul

Je vindt hem leuk, òf helemaal niet.

Ik vind de jongere Paul véél leuker dan die van tegenwoordig. Althans, afgemeten aan wat ik van hem zie uiteraard.

Een week of wat terug was Oudste op TV aan het zappen en brak hij in, in Paul's nieuwste programma op zaterdagavond. "Wie steelt mijn show?" Het was hilarisch en hij moest er enorm om lachen.

Sindsdien kijkt hij, elke week. We ontdekten dat er TV-opnamen bij ons in de buurt gemaakt zouden worden. Dus bestelden we kaarten, Oudste en ik, want hoe vaak krijg ik nu de kans om één op één met hem op stap te gaan?


Tot die tijd kijken we elke week.
Eerlijk? Het programma wordt er niet beter op. Dat vond de rest van TV kijkend Nederland trouwens ook, want de kijkcijfers daalden per week. Gaandeweg veranderde de opzet en inhoud van het programma. Van het originele concept is inmiddels nog maar heel weinig over.


Als er een leuke gast is, met een verhaal of een leuk 'kunstje', is Paul op zijn best. 
Dan is er een dialoog en is hij reuze gevat en humoristisch. Maar. Er worden veel gasten het podium opgejaagd, doordat de redactie iets over hen gelezen heeft op hun persoonlijke FaceBook pagina. Te vaak blijkt die informatie niet te kloppen en valt het gesprek al snel dood. En is er dan ook géén leuke act. Paul probeert dit dan op te vangen door schijt-lollig te gaan doen. Maar dan is ie oervervelend, langdradig en irritant. Vind ik.


Eigenlijk zit ik de laatste weken me alleen maar te ergeren, als ik mee kijk. 
Met gemengde gevoelens ging ik daarom dinsdag met hem op weg.


Eerlijk? Het werd zo erg als ik vreesde. Er waren twee leuke dames, waarmee hij met alle gemak het hele programma vol had kunnen maken. En dan zou ik me kostelijk geamuseerd hebben. Maar ja. Zo ging het niet.


Het was leuk om samen te zijn. Het was leuk om te zien hoe de opnames gemaakt worden. Het wordt zéker leuk om morgenavond - zaterdag - rond half tien op TV te zien wat er uiteindelijk overgebleven is en in het uiteindelijke programma terecht is gekomen. Maar of jij er iets aan gaat missen, als je niét kijkt?


Ik denk het niet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten