vrijdag 9 september 2016

Gekke kat

We hebben een leuk tuintje. Een groene plek om vanuit de woonkamer tegenaan te kijken. Een fijne plek om met een drankje en een boekje te zitten. Naar de vogels te kijken. Gewoon, dicht bij huis, even buiten te zijn.

Sjors vindt het er ook prettig. Hij snuffelt er in de wind. Jaagt er op vogeltjes, muisjes en kikkers. Ligt er te luieren in het zonnetje. Ook doet hij er zijn balans en rek- en strekoefeningen.


Er staat al een jaar of zestien een Catalpa in ons tuintje. In het najaar snoeien we alle takken terug, zodat er een compact bolletje overblijft. 

Een paar keer per dag klimt Sjors van onderaf de stam in, tot hij er bovenop zit. Maakt dan een sprong naar rechts en landt daarmee bovenop de schutting. Daarna loopt hij via de bovenkant van de schutting richting de kleine schuurtjes. Vervolgens gaat hij daar in het zonnetje de boel liggen overzien, of gaat van daaruit verder op ontdekkingsreis.


In de zomer is er een kink in de kabel. Kijk (zie boven) Dan zit er een heel bos van takken en bladeren op de Catalpa. Dan klimt Sjors tot onder het blad in de boom, en springt van daar af op de schutting.


Zag ik van de week ineens dit (zie boven).


Zit die gekke kat midden in die bladeren massa. Op zijn gemakkie. Lekker lui.


Hij heeft er de hele verdere middag zo gezeten. 

In de zomer niet bovenop de Catalpa kunnen zitten? Maak dat de kat wijs!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten