donderdag 1 juni 2017

Foto Challenge deel 1

Social Media. Helemaal van deze tijd. Ik wil mezelf nou niet direct hip noemen, maar ik vind het wel leuk om dit soort digitale dingetjes te ontdekken en uit te proberen.



Eerst was er Twitter. Mwah. Daar was ik al snel op uitgekeken. Dat had voor mij geen meerwaarde. Als er dan al eens lokale nieuwtjes waren, hoorde ik die wel via hèm.



Terwijl iedereen om me heen al-lang op FaceBook zat, maakte ik er ook eindelijk een account aan. Ik vond het grappig. Niet om zoveel mogelijk vrienden te hebben. Maar om makkelijk beter op de hoogte te zijn van wat de mensen die er echt toe doen, bezig houdt.



Maar met het succes, begon voor mij ook de ondergang. Ik ging het bloed-irritant vinden dat mijn reacties, bij mensen terecht kwamen die het naar mijn idee niets aan ging. 
Ik werd steeds passiever. Zelf iets plaatsen, doe ik nog maar weinig, omdat ik dat liever minder openbaar doe. En wil ik op een ander reageren, kies ik voor een gesloten kanaal.
De veelheid aan reclames ging ook tegenstaan. Dus haalde ik veel likes op bedrijven-sites en groepen weg. Van degene waar ik mee verbonden wil blijven, heb ik inmiddels de meldingen uitgeschakeld.

Kortom: een rondje FaceBook is tegenwoordig zó gepiept.



Van Snapchat heb ik nooit begrepen wat er leuk aan is. Ik hou het maar zo.



Dan is er nog Instagram. Het duurde even voor ik de grap ervan in zag. Maar tegenwoordig ben ik er elke dag wel even te vinden. De combinatie van fotootjes én stukjes tekst spreekt me aan. Maar wat ik verreweg de grootste meerwaarde vind, is dat het er krioelt van de creatievelingen. Nu ik weet hoe het werkt met de # en de @, ontdek ik een wereld vol gelijkgestemden. Leuke mensen en heel veel inspiratie en ideeën. En je krijgt er geen ongevraagde dingen onder je neus.



Via via hoorde ik van de Mei Foto Challenge. Bedoeld om elke dag een foto met uitleg te plaatsen, over een vooraf vastgesteld onderwerp. Door middel van bepaalde #codewoorden, is heel eenvoudig terug te vinden, wie ook meedoen en wat zij geplaatst hebben.

Dat leek me wel wat. Een leidraad. Ik hield het vol. De hele maand mei. En wàt vond ik het leuk. Ook het teruglezen en kijken. Omdat ik het wil bewaren, verzamel ik het hier.

Dit keer deel één, van de vier.









To be continued..............

1 opmerking:

  1. Herkenbaar! FB irriteert mij ook steeds meer en ik word kritischer. Wat mensen van mij mogen zien, heb ik strak afgeschermd, maar ik krijg wel onnodige berichten in mijn tijdlijn, reklame etc. Ik bepaal graag zelf ;)
    Helaas heb ik sinds kort ook op Instagram gesponsorde berichten in mijn tijdlijn. Blegh!

    BeantwoordenVerwijderen